"У часи п’ятого президента була зроблена величезна помилка", - Дмитро Вовнянко

"Про це говорять вже навіть прибічники Порошенка – у попередні роки, в часи п’ятого президента була зроблена величезна помилка. Після Майдану не була проведена зачистка представників попередньої влади", - пише блогер і журналіст Дмитро Вовнянко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Говорячи мовою маршруток: «Мало садили». Справді, якщо Медведчука виявилося так просто «принизити домашнім арештом» зараз, що заважало це зробити раніше? А чому не посадили Татарова – 100%-ву фігуру екс-міністра Захарченка? А Рината Кузьміна? А ще цілу низку одіозних осіб?

Відповідь відома. Порошенко не міг і не мав права садити кожного противника Революції Гідності окремо – вся наша демократична преса разом з грантожерами Шабуніна його побігла б тоді рвати з усією пролетарської ненавистю (то Зеленського вони лише лагідно покусують). Порошенко мусив доручити всі розслідування справ відповідним силовим органам – МВС та ГПУ. Тобто, представникам старої влади, які в середній ланці силових відомств збереглися і не могли не зберегтися. Бо ну от просто не можна взяти і замінити 100% силовиків. Навіть офіцерів гестапо в поліцію ФРН брали після Другої Світової війни. Бо працювати хтось мусить, поки молодь навчається.
До чого це призвело – відомо. МВС Авакова швидко згорнуло навіть ті реформи які почали здійснювати зразу після Революції Гідності, і це не дивно. Після Іловайська на Авкова генерали МВС мали убивчий компромат. Аби тримати в тонусі ГПУ генпрокурором довелося призначати Юрія Луценка, бо кожен кандидат з середовища самих прокурорських був перев’язаний тисячею зв’язків всередині свого відомства. Навіть у СБУ де реальну чистку проводив Грицак, прокляття середньої ланки позбутися не вдалося. Швидше за все позбутися її можна лише в один спосіб – з часом. А часу не було.
Результат – відомий. Справи розвалювалися в судах, розслідування тривали роками. Система люто опиралася намаганням її змінити – рука мила руку. Не дивно, що система масово саботувала накази згори і майже вся працювала на повалення Порошенка.
Проте, в народі відсутність гучних посадок пояснюють іншим: «Бракувало політичної волі». Що в перекладі українською означає: «Не наважилися вдатися до свавілля». Справді, спостерігаючи свавілля зеленої влади, проти волі ловиш себе на думці – можна ж було і так! Чому ж так не робили? От якби діяли з революційної доцільності, то…
…то Порошенка посадили б у перші місяці після програшу виборів. Так само як посадили в Грузії Саакашвілі, який як раз вдався до свавілля, і тому мусив з Грузії тікати. І який тепер сидить. Давайте згадаємо що ані в 2014 р., ані весь період президентства, Порошенко не мав того, що він має зараз – він не мав партії. А партія це не тільки кадри для роботи на виборчих дільницях. Це ще й кадровий резерв для заповнення нижчої ланки чиновників – саме тому на Заході партійна кар’єра для чиновника обов’язкова. Партія – це опора, сукупність громадян готових підтримати дії і вчинки керівників партії.
Аби зрозуміти чому так чи інакше діяв Порошенко, треба себе поставити на місце Порошенка. І оцінити ризики. Тоді його з кожного приводу цькувала преса. Його били з двох сторін – і вата, і не в міру заповзяті патріоти. Його накази постійно розбивалися об неспроможність виконавців, а інших виконавців брати не було де, бо горлати на соцмережах бажаючих було до біса, а брати на себе відповідальність працюючи чиновником у Кіровоградській області бажаючих не знаходилося. Порошенко – досвідчений бізнесмен, тобто людина яка майстерно вміє оцінювати ризики і приймати адекватні рішення (саме тому він заробив мільйони). Порошенко знав, що наступні вибори він може програти і тоді будуть і допити, і звинувачення.
Ви в таких умовах вдалися б до свавілля? Категорично – ніколи. Але скажу ще одне. Зараз умови – принципово інші. Захід зовсім інакше ставиться до кремлівської агентури".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...