"Вы чьих будете?", або "Помилочка по Фрейду": Медіаресурс Медведчука "зашкварився по повній" несподіваною "рекламою" Росгвардії Путіна

Генеральний продюсер телеканалу ZIK Наталья Влащенко

Підконтрольний лідеру "Опозиційної платформи – За життя" Віктору Медведчуку сайт ZIK втрапив у скандал, проілюструвавши новину про розбірки у Мукачевому фотографією Росгвардії.

На цей нюанс звернуло увагу видання "Главком". Зокрема, у матеріалі ZIK йшлося про те, що після перестрілки в місті на Закарпатті його вулиці почали посилено патрулювати Національна поліція та Національна гвардія України. Але замість того, щоб використовувати кадр з українськими силовиками, скандальне ЗМІ виклало зображення військовослужбовців країни-агресорки.

Ця фотографія була зроблена кореспондентом російського пропагандистського ЗМІ РИА Новости Кирилом Калінніковим. Характерно, що ще у 2016 році цією світлиною ілюстрували матеріали про Росгвардію багато інформаційних ресурсів РФ. Зображених на ньому силовиків важко переплутати з українськими. Адже на їхніх беретах чітко видно зірки, а форма відрізняється характерним для російських силовиків "пікселем".

Раніше це фото з'являлося у російських ЗМІ Автором фото є кореспондент РИА Новости

Жорсткий прокол ZIK розлютив багатьох українців, своїм обуренням вони поділилися в соцмережі, викривши медіаплатформу в роботі за російськими лекалами.

"Телеканал ZIK зашкварився по повній програмі, заліпивши на фоточку Росгвардію, і навіть за добу після публікації не спромігся її поміняти. Що там у головах?" – обурився на своїй сторінці у Facebook пресофіцер бригади швидкого реагування НГУ Андрій Куліш (Харитін Старський).

У коментарях під постом його підтримали багато підписників, які погодилися з тим, що ZIK перебуває у проросійській інформаційній сфері.

"Від творців "яка різниця", бл*ть", "Ну, це норма для колаборантів ZIK", "Дебіли, сер!", "Клінічний випадок", "Медведчук же", – обурилися люди.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...