"У діях рашистів є сенс": Чому путінські війська атакують ЗСУ у Донецькій області, - Гармаш

Журналіст, головний редактор видання Остров Сергій Гармаш пояснив, які політичні та військові задачі окупанти намагаються виконати в Донецькій області, передають Патріоти України.

Американський інститут дослідження війни (ISW) назвав безглуздими спроби наступальних дій окупантів біля Донецька та Бахмута. «Чесно кажучи, я не погоджуюсь з цими висновками. В діях рашистів є сенс. Вони хочуть захопити Бахмут, тому що Бахмут — це ключ до води. Ми знаємо, що в Донецькій області, на окупованих територіях зокрема, зараз жорстка водна криза. Бахмут є ключем до водогону в Часовому Ярі. Це, так би мовити, воєнний сенс в їх діях», — висловився Гармаш про висновки ISW.

Експерт пояснив політичну складову активізації подій у Донецькій області: «[Російський диктатор Володимир] Путін наголошував на тому, що починав свою так звану спецоперацію, на прохання лідерів так званих республік [ЛНР і ДНР]. Для нього вийти на кордони Донецької та Луганської областей — це можливість оголосити про виконання цілей „спецоперації“».

Гармаш висловив сумніви стосовно того, наскільки воєнні цілі РФ корелюються з політичними, та додав, чому на це не зважатиме Путін: «Все менше шансів [у росіян] утриматись на півдні України після втрати Харківщини. Я думаю [Путіну] нічого не залишається, окрім як зосередитись на захопленні Донецької та Луганської областей».

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...