В ISW розповіли про деградацію Балтійського флоту Росії

Американські аналітики зазначили, що три десантні кораблі Балтійського флоту було перерозподілено в Чорному морі, і вони не можуть повернутися у свої постійні порти базування.

Балтійський флот Росії серйозно постраждав через війну в Україні, і він більше не здатний проводити масштабні десантні операції. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 25 вересня.

У звіті аналітики спираються на доповідь польської розвідувальної організації Rochan Consulting, у якій зазначено, що флот більше не має можливості для проведення великих військових компаній, оскільки його десантні кораблі класу "Ропуха" і 336-ту морську піхотну бригаду залучили в бойових діях на українській території.

Звіт також зазначає, що три десантні кораблі Балтійського флоту були перерозподілені в Чорному морі й не можуть повернутися у свої постійні порти базування. Водночас 336-та морська піхотна бригада зазнала серйозних втрат під час війни з Україною.

"Це істотно обмежує можливості Балтійського флоту з проєктування сили на Балтику", — йдеться у звіті.

Аналітики ISW також вказують на те, що вони вже спостерігали за залученням морської піхоти з різних флотів Росії для операцій в Україні. Деградація цих формувань, на їхню думку, обмежить військово-морські можливості Росії в Балтійському, Північному Льодовитому і Тихому океанах.

Нагадаємо, 13 вересня, внаслідок нічної атаки по Севастопольському морському заводу було пошкоджено великий десантний корабель "Мінськ" проєкту 775, а також підводний човен.

Нагадаємо також, 22 вересня ЗСУ завдали ракетного удару по штабу Чорноморського флоту Росії, який розташований в окупованому Севастополі. Удар було завдано під час проведення зустрічі керівного складу російського флоту. Унаслідок удару загинув командувач ЧФ РФ 61-річний Віктор Соколов і ще 33 офіцери.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...