"У Кремлі зрозуміли, що пряма російська пропаганда вже не діє, тому активно юзають внутрішню українську повістку", - Голобуцький

"Немає сечі терпіти ці пекельні борошна"! Російські боти на початку війни виглядали приблизно так само, як російська армія: анекдотично і ідіотично. Однак час іде і висновки з невдач можуть робити навіть у рф", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"СБУ останніми днями повідомляє про нову навалу ботів зі сходу. Більш підготовлених ніж початкові безтолкові юніти росіян. Тільки за останній час Кібердепартамент СБУ викрив 9 ботоферм. Йде мова про фейкові «українські» акаунти у ФБ, інстаграмі та твітері з охопленням більше 200 тисяч. Кожен з ботів активно задіяний у коментуванні поточних подій.
Цікаво, що росіяни активно використовують українські IP-адреси. Для цього працюють спеціальні проксі-центри, за допомогою яких можуть видавати себе за користувачів українського мобільного інтернету. Один з подібних центрів був виявлений і ліквідований СБУ у Полтаві .Тисячі бот-акаунтів на певний час залишились без прикриття.
Характерно, що в Кремлі зрозуміли, що пряма російська пропаганда вже не діє, тому активно юзають внутрішню українську повістку. Сіють зневіру перед контрнаступом, якого «чомусь нема, а коли буде, то буде не такий». Тотально критикують владу, як цивільну, так і військову з начебто ще більш проукраїнських позицій. Тим більше, що частина українських політиків, для яких війна вже закінчилась, регулярно підкидають теми для «внутрішніх срачів». «Підсвітка» внутрішньоукраїнської зради – один з найбільш важливих фронтів «російської армії ботів»
Те, що СБУ влаштувала «пекельні борошна» російській ботофермі – факт позитивний. Кібердепартамент Служби зміг швидше за росіян провести модернізацію і тепер переграє їх у кібервійні. Однак певен, що у рф продовжать вирощувати нові «ботоферми», а тому фільтрувати коментаторів все ж необхідно.
Російські боти часто хочуть виглядати ще патріотичніше ніж українські користувачі. Активно юзають критичне ставлення наших людей до будь-якої влади та чиновників. Втім ботів все одно видають деталі. Українець не буде вживати вирази «київська влада» або «юго-восток Украины», писати «в Донбасі» замість «на Донбасі» і т.д. Одним словом, якщо читаєте коментарі, то «майте сечу» їх фільтрувати".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Новоросійську пролунали вибухи: В порту атаковані ключові термінали перевалки нафти та нафтопродуктів РФ на Чорному морі

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:40

В Новоросійську (Краснодарський край, Російська Федерація) пролунали вибухи. В районі міста нібито працюють системи протиповітряної оборони через атаку безпілотників. Про це у п'ятницю, 17 травня, пишуть місцеві Telegram канали. . Під удар, попередньо...

Народні прикмети на 17 травня: Жінкам варто бути обережними з волоссям, щоб уникнути проблем зі здоров'ям

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:05

Православна церква України 17 травня за новим стилем вшановує пам'ять апостола від 70-ти Адроника і патріарха Стефана Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мученицю Пелагію Тарсійську. . Наші предки присвячували це народне ...