В Києві працює мережа аптек з контрабандою з РФ – журналістське розслідування

Щонайменше шість років у Києві діє мережа аптек "Ел’Фарм", в якій торгують російськими та, виробленими для ринку РФ, західними препаратами. Про це йдеться у розслідуванні проєкта "Схеми", передають Патріоти України.

У цій мережі дві аптеки. Обидві – у Києві: одна біля залізничного вокзалу, інша на Лівому березі. Вивіски на обох – зокрема й російською, що порушує мовний закон. "Схеми" провели журналістський експеримент та придбали в аптеках "Ел’Фарм" нелегальні ліки: російські та західні, зроблені для Росії.

На відміну від невдалих спроб придбати в цій аптеці загальнодоступні ліки, замовлення нелегального препарату в "ЕлʼФарм" одразу підтвердили. Вже в аптеці виявилося, що препарат "Вобензим", який отримали журналісти у аптеці, – спеціально вироблений для ринку РФ.

Західні ліки, дозволені в Україні, але вироблені для Росії, "ЕлʼФарм" продає і офлайн, і онлайн. А російські препарати мережа продає обережніше – за попереднім замовленням телефоном.

Журналістам "Схем" вдалося замовити в цій аптеці й російський препарат "Кортексін". Дата виготовлення на упаковці - січень 2024 року, але востаннє легально цей російський препарат завозили в Україну у 2017 році.

В Офісі Генпрокурора кажуть, що шлях контрабандистів може пролягати через треті країни.

Мережа аптек "ЕлʼФарм" зареєстрована на двох братів – приватних підприємців, 26-річного Ешгіна та 29-річного Елвіна Багірових. Вони – громадяни Азербайджану, але живуть у Києві.

Обидва зареєстровані, як ФОП-и другої групи, що дозволяє кожному заробляти до 6 мільйонів гривень на рік.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Києві працює мережа аптек з контрабандою з РФ – журналістське розслідування

четвер, 22 серпень 2024, 23:17

Щонайменше шість років у Києві діє мережа аптек "Ел’Фарм", в якій торгують російськими та, виробленими для ринку РФ, західними препаратами. Про це йдеться у розслідуванні проєкта "Схеми", передають Патріоти України. У цій мережі дві аптеки. Обидві – у ...

"Концепція від початку неповноцінна": Авіаексперт розповів, що не так із ППО Росії

четвер, 22 серпень 2024, 23:04

Російські системи ППО призначені для виявлення об'єктів з високою радіопомітністю. Однак Україна використовує використовує засоби, які ворожі локатори помітити просто не здатні. Про це заявив авіаційний експерт Костянтин Криволап, передають Патріоти Ук...