У Лівії знищено вагнерівський "Панцир" разом з екіпажом. Міжнародний кримінальний суд займеться розслідуванням злочинів хафтарівців

Дайджест подій на Близькому сході

Дайджест подій на Близькому сході. 7 липня 2020 року

Лівія: Як би там не було, а рахунок знищених російських вундерфалей в Лівії збільшився. Підтверджене підбиття вагнерівської ППО Pantsir-S1/SA-22 в н.п. Сохна, що поруч з авіабазою Аль-Джуфра. Свинособачий екіпаж у три скотиняки відправлений на концерт до кобзона, а сім отримали поранення Кажуть, що під удар потрапили і інші об’єкти на самій базі і кількість жертв набагато більша.
Таким чином турецькі БПЛА закінчили свій мораторій на бойове застосування у Лівії, який тривав з 21 травня ц.р. Це може свідчити про початок практичної підготовки наступальної операції на осі Сірта – Аль-Джуфра.


Як і передбачав заступник міністра МВС УНЄ – відповідь за зухвалий напад на лівійську базу аль-Ватттійя буде в той час коли потрібно. І на тлі таких не порожніх слів, я б на місті Хафтара та його союзників, дуже замислився над попередженням турецького міністра оборони: “Наші літаки-заправники, що працюють у складі турецьких ВПС, збільшують нашу потужність і забезпечують дозаправку в повітрі, дозволяючи нашим бойовим літакам виконувати завдання в більш тривалі періоди на більш далеких відстанях”.

Лівійська армія крім ударів з повітря провела ще й наступальну операцію на півдні країни, такім чином збільшивши підконтрольну територію. Повідомляють, що сили УНЄ сильно продвинулися до Аль-Давбат та Джабала Аль-Хасавіна, що поблизу авіабази Джаллуд. Хафтарівці, щоб зупинити просування урядових, сил застосовують авіацію.

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі (МКС) направить до Лівії групу експертів для розслідування військових злочинів, скоєних прихильниками Халіфи Хафтара на південь від Тріполі, а також в район міста Тархуна. Про це повідомив офіційний представник МЗС визнаного ООН Уряду Національної Єдності/Згоди Лівії Мухаммед аль-Каблаві. На цей час, у місті Тархуна було знайдено ще 30 тіл, похованих у братських могилах. Всього ж знайдено та ексгумовано – 221 жертв злочинів хафтарівців. Пошуки тривають.

Хафтар провів військову раду серед своїх командирів ЛНА у Бенгазі. Кажуть, що бунтівний маршал ставив своїм підлеглим задачу на наступ.


Туреччина: Турецький міністр обоорни Хулусі Акар зустрівся зі своїм італійським колегою Лоренцо Гуеріні. Розмова, що відбулася, була присвячена Лівії.


Сирія: В Ідлібі без ексцесів пройшло чергове спільне турецько-російське патрулювання траси Латакія-Алеппо (М4). З кожним разом маршрут збільшується. Протяжність маршруту цього разу склала, приблизно 63 км. Патруль подолав шлях з Тарнаби до н.п. Бдама.


Спільне патрулювання не завадило асадитам вдатися до спроби локального наступу в районі Талгія. Втративши танк та піхотний підрозділ, якого влучно накрила артилерія повстанців, асадити відступили.

В той же час «солоденький» командир російської 25 штурмової дивізії САА бригадний генерал Сухейль аль Хасан відвідав позиції свого підрозділу у пустелі в провінції Ракка. Як бачимо на фото, генерала продовжують захищати кадрові «їхтамнети».



Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 березня. Що треба зробити у день Дарини Брудної, щоб зберегти любов і вірність в родині

вівторок, 19 березень 2024, 7:05

19 березня за новим стилем (1 квітня - за старим) - день пам'яті святих мучеників Хрисанфа і Дарії III століття, які жили в стародавньому Римі. Хрисанф походив із багатої і знатної сім'ї язичників. Батьки дали йому гарну освіту, сам він дуже любив чита...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...