У Лівію прибула потужна турецька делегація. США нагадали про 2000 "вагнерівців" у Сирії. H.R.Watch закликало судити Хафтара за законами США

Туреччина продовжує антитерористичну операцію на півночі Іраку. Від сьогодні вступив у дію «Закон Цезаря» по захисту сирійського народу.

Війна в Лівії та дайджест подій на Близькому сході. 17 червня 2020 року

Лівія: Надпотужна турецька делегація на чолі з міністром закордонних справ Туреччини прибула сьогодні до Тріполі. До складу делегації увійшли 27 турецьких чиновників, разом з міністром фінансів, шефом розвідки та ін.

В місті Тархуна сили безпеки УНЄ ліквідували осередок прохафтарівських диверсантів, які намагалися підірвати стабільність в регіоні. Під час проведеної операції члени цього осередку заарештовані, з ними проводяться слідчі дії, вилучена партія стрілецької зброї і гранатометів.

Керівник департаменту зв’язків з громадськістю Африканського командування сил США AFRICOM Ніколь Кіршманн (Nicole Kirschmann) нагадала, що в Лівії ще досі на боці Халіфи Хафтара воюють 2000 найманців російської групи “Вагнер”. За її словами, велика присутність російських найманців у регіоні дестабілізує Африку, додавши, що Лівії потрібне політичне рішення, а не ескалація найманців.

Нагадаю, що Сполучені Штати зайняли по питанню Лівії виважену позицію і підтримують прагнення лівійської влади за підтримки Туреччини, добитися миру і процвітання у цій північно-африканській країні.

Human Rights Watch заявила, що бойовики, пов’язані з військами Халіфи Хафтара, очевидно, піддавали катуванням, жорстоким вбивствам та оскверненню трупів бійців іншої сторони і закликали до проведення належного розслідування цих злочинів.


У повідомлені від Human Rights Watch зазначено, що факти таких військових злочинів опубліковані в інтернеті самими бойовиками підлеглими Хафтару, коли він сам ігнорував такі злочини і став фактично їх співучасником. Тому Халіфа Хафтар, має предстати перед судами різних інстанцій як міжнародних так і США, як громадянин цієї країни.

Притому що дві сім’ї вже позиваються до Хафтара в судових інстанціях США та звинувачують його у катуваннях та позасудових стратах.


Міністерство оборони Франції видало заяву згідно якого вони засудили агресивні дії кораблів Військово-морського флоту Туреччини під час зустрічі з французьким кораблем. За версією французів їх військовий корабель виконував місію НАТО.

Хоча скоріш за все, французи скориставшись парасолькою упередженої місії IRINI намагалися зашкодити військовій допомозі від турків законному уряду Лівії. Продовження сумної деградації французької політики.

Туреччина: Міноборони Туреччини оголосило про нову фазу масштабної спецоперації проти терористі РПК на півночі Іраку – «Коголь Орла» (Pençe-Kaplan). На цьому етапі до операції долучилися сили турецького спецназу, які у повітряний спосіб десантувалися у визначені райони для проведення зачисток після нанесення повітряних та артилерійських ударів.


Як повідомляють у турецькому оборонному відомстві за тиждень, що минає, турецькими ЗС були вражені понад 150 цілей терористів.

Сирія: Сьогодні американська амбасада у Сирії «привітала» сирійський режим з початком дії «Закону Цезаря»: «Режим Асада повинен вибирати між санкціями або шляхом політичного рішення. «Закон Цезаря» має на меті стримувати тих, хто допомагає та фінансує дії режиму проти сирійського народу».

«…Понад дев’ять років режим асада веде криваву війну проти сирійського народу та чинить численні злочини, деякі з яких піднімаються до рівня військових злочинів та злочинів проти людства, включаючи вбивства, катування, викрадання та використання хімічної зброї. З початку конфлікту понад півмільйона сирійців загинули, а одинадцять мільйонів людей – половина довоєнного населення Сирії – стали біженцями. Башар асад та його режим щомісяця витрачають десятки мільйонів доларів на фінансування їхньої непотрібної війни, руйнуючи будинки, школи, магазини та громадські ринки. Їх руйнівна війна посилила гуманітарну кризу, завадила врятувати життя та забезпечити допомогу тим, хто її потребував, і принесла нещастя сирійському народові».

Міністерство фінансів та Державний департамент додали до санкційних списків цього Закону 39 діячів і осіб сирійського режиму, включаючи “самого диктатора, його дружину, брата та самих близьких спільників, включно з 4-ої іранською дивізією САА.


Туреччина вирішила знов перехопити ініціативу в Сирії і як повідомляють почала підготовку до нової фази операції «Джерело Миру» в північних районах Сирії. Як повідомляють турецькі ЗМІ та джерела в протурецькій СНА, приводом початку другого етапу викорінення терористів РПК з прикордонних з Туреччиною районів на відстань у 30 км стало не виконання останніми відведеного часу на добровільний відхід.

До речі ці строки були оговорені в спільних турецько-російських меморандумах і сама русня взяла на себе зобов’язання «переконати» бойовиків покинути визначені території і буцімто саме для цього вона збільшила свою військову присутність на півночі. Але НІТ. Рашка вчергове збрехала.

І збільшення своєї присутності хоча і дрібно-дозованому вигляді, русня продовжує. Кажуть, що користуючись злиднями сирійського населення свинособаки в обмін на роздачу гуманітарних пайків намагаються отримати дозволі від старійшин поселень на розміщення своїх опорних пунктів.

Про таке стало відомо, від жителів села Дейр Госна, що поруч з Аль-Малікія, які не піддалися на російський «дешевий сир» і погнали скрепонутих подалі від своїх осель.

Ліван: «Закон Цезаря», що вступив в силу оцінив і лідер терористичного угруповання Хезболла – Хасан Насралла: «Закон Цезаря про захист цивільних осіб в Сирії 2019 року» – це остання наявна у США зброя, за допомогою якої вони мають намір перемогти в Сирії. Мета цього закону – покарати сирійський народ і знову занурити Сирію в громадянську війну. Але союзники Сирії не допустять цього. Лівану «Закон Цезаря» завдає ще більшого удару, ніж по сирійцям. Я розумію нездатність нашого уряду протистояти Сполученим Штатам, але я закликаю не підкорятися «закону Цезаря». «Тому, хто ставить нас перед вибором – кинути зброю або померти від голоду – ми відповімо:« Наша зброя залишиться в наших руках, і ми не будемо голодувати, ми вб’ємо вас».


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...