У МАГАТЕ в шоці: Путін заявив, що Росія планує перезапустити Запорізьку АЕС

Російський лідер Володимир Путін повідомив МАГАТЕ, що Кремль планує перезапустити Запорізьку АЕС, яка наразі перебуває під російською окупацією, передають Патріоти України.

Так стверджує The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела, зазначаючи, що це ще більше збільшує ризик інциденту на найбільшій атомній станції Європи. Ніколи раніше в історії атомної галузі ворожа держава не захоплювала й не експлуатувала діючу електростанцію іншої країни.

П'ять із шести реакторів станції наразі відключені - так звана холодна зупинка. Шостий нагрівається рівно настільки, щоб виробляти пару, необхідну станції для основних процесів безпеки.

У РФ немає фахівців, які б знали найдрібніші особливості станції, яка більше не є станцією радянського типу - тепер вона працює частково на західних системах управління і американському ядерному паливі від Westinghouse.

Наразі диспетчерські управляються лише однією людиною, йдеться у звіті Міністерства енергетики США з посиланням на невказані звіти. Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі минулого місяця зустрівся в Сочі з Путіним і главою "Росатома", і запитав, чи буде перезапущена станція. Путін сказав, що обов'язково буде, але без уточнення термінів, пише WSJ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На Харківщині Росія в мініатюрі повторила наступ 24 лютого, вона знає наше слабке місце, - Євген Дикий

четвер, 16 травень 2024, 20:52

Ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий в інтерв'ю Radio NV поділився своїм баченням російського наступу на Харківщині, який не є розвідкою боєм, та які висновки нам варто зробити, аби не повторювати помилок, ...

"Давно так не волав. Людина-еталон": Журналіст повідомив, що Антін Мухарський виїхав з України як багатодітний батько

четвер, 16 травень 2024, 19:42

Український журналіст Віктор Трегубов повідомив, що Антін Мухарський виїхав з України як багатодітний батько. Актор, ведучий і колишній чоловік Сніжани Єгорової наразі нібито перебуває в Іспанії, передають Патріоти України. "Сьогодні я дізнався, що від...