"У Москві так і не зрозуміли, що головною метою нового президента України було просто організувати зустріч із президентом РФ", - Портников

"Заступник глави адміністрації президента Росії Дмитро Козак заявив, що позиція Зеленського нічим не відрізняється від позиції України часів Порошенко. За деякими аспектам “нові” підходи стали навіть “гіршими”. Цьому можна було б здивуватися, якби не очікування, які покладалися у Кремлі на нового українського президента. У Москві були впевнені, що президентські вибори 2019 року - це референдум про капітуляцію перед Росією і його переможець просто виконає політичні вимоги Володимира Путіна. Тим більше, що, за словами того ж Козака, “напередодні другого туру виборів і у перші місяці після вступу на посаду ми отримували від діючої сьогодні команди Зеленського ініціативи і пропозиції про врегулювання конфлікту, а також про відновлення добросусідських відносин з Росією", - пише оглядач Віталій Портников у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Не сумніваюся, що такі сигнали і такі контакти були - якщо не з самою командою Зеленського, так з близькими до майбутнього глави держави бізнесменами. Однак в Москві так і не зрозуміли, що головною метою нового президента України було організувати зустріч із президентом Росії. Зеленський - це дика позиція для будь-якого політичного професіонала, але абсолютно зрозуміла для будь-якого дилетанта - був упевнений, що як тільки зустрінеться з Путіним, то відразу ж все йому пояснить і в усьому переконає. І заради цієї зустрічі команда Зеленського йшла на будь-які обіцянки - тільки б Путін погодився!

Путін погодився. І виявилося, що йому нічого не можна пояснити і ні в чому переконати - яка несподіванка! Так Зеленський всупереч власним бажанням зустрівся з невблаганною реальністю і його позиція почала еволюціонувати. Так, український президент все ще думає про нову зустріч із Путіним. Але шансів на цю зустріч не так вже й багато, та й якщо вона відбудеться, то ні до чого не приведе. Надто вже різними є цілі сторін.

Так що не в Порошенку проблема і не в Зеленському - у чому б ні звинувачував українських президентів російський чиновник. Проблема - вона у Путіні, у російській політиці. Це Путін залишається послідовним у своєму прагненні знищити Україну. А українським президентам доводиться лише реагувати на це бажання.

Втім, мільйони українців все ще залишаються в ілюзії про те, що з Путіним можна домовитися. І це може допомогти якомусь новому Зеленському, який пообіцяє виборцям, що “потрібно просто перестати стріляти”. Хочу попередити Дмитра Козака, що і з цим новим українським президентом у Кремля нічого не вийде. Буквально через кілька місяців після його обрання той же Козак буде стверджувати, що цей “новий Зеленський” гірше за попереднього".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...