В очікуванні наступу ЗСУ: Путін оголосить загальну мобілізацію у РФ, - політичний експерт Ейдман

росія мобілізація

Ігор Ейдман, російський соціолог, політичний експерт, журналіст та публіцист, вважає, що загальну мобілізацію у РФ оголосять під час або після успішного українського контрнаступу, але буде занадто пізно, щоб на щось суттєво це мало вплив. Таку думку він висловив в етері Еспресо.

"Кривава авантюра Путіна з вторгненням в Україну мала провестися силами якихось спеціалістів та професійних військових у формі "спеціальної військової операції" з обмеженням за часом. Однак цей весь сценарій пролетів та зруйнувався з тріском. Бо Путін володіє такою властивістю, яка притаманна багатьом неадекватним людям, - не вміє підлаштовуватися під реальність, яка змінюється. Путін має надідею, як всі параноїки, і щоб не відбувалося зовні, він все одно від неї не відмовиться", - прокоментував політичний експерт.

Ігор Ейдман додав, що Путін категорично не може, не хоче та не вміє вести тотальну війну, яка вже фактично йде між Росією та Україною.

"У тому числі це позначається на ситуації з мобілізацією. Всі військові експерти й навіть російські кажуть, що без мобілізації ніяку війну вести неможливо, також, що осіння мобілізація не закрила всі дірки на фронті, які ми бачимо зараз у тій же Бєлгородській області. Але Путін продовжує грати цю "спецоперацію", не хоче визнавати, що йде тотальна війна. Він ще розігрує ту партію, у якій вже програв. Звичайно, у РФ оголосять загальну мобілізацію, але це відбудеться занадто пізно, щоб на щось це суттєво мало вплив. На мою думку, оголосять її у процесі або після успішного українського контрнаступу. Тоді, коли буде очевидно, що без мобілізації вони не тільки не можуть захистити захоплене, а й навіть свої кордони. Але тоді вже буде пізно", - підсумував Ейдман.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...