Дуже наївно з їхнього боку: В ОК "Південь" розповіли, яку ціль переслідували росіяни під час останнього масованого удару

Керівниця пресцентру Оперативного командування Південь Наталя Гуменюк заявила, що причиною масованої ракетної атаки на Україну у четвер, 9 березня, був пошук комплексів ППО Patriot. Про це вона повідомила в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України.

«Ми розуміли й очікували накопичення сил і засобів, відстежували ретельно дії ворога і розуміли, що готуються хвилеподібні атаки. Але, нагадаю, ми всі були готові до того, що вони будуть вишукувати нову тактику дій, в тому числі протидію нашій ППО», — зазначила Гуменюк.

Вона пояснила, що росіяни спочатку традиційно запустили по Україні дрони-камікадзе, щоб знайти протиповітряну оборону. Потім окупанти здійснили удари різними типами ракет. За цим була хвиля запусків ворожих безпілотників, аби розвідати наслідки ударів. У кінці Росія випустила по Україні балістичні ракети, зокрема і Кинджали.

«Цілком очевидно, що таку тактику ворог використовував для того, щоб бодай якісь перемоги собі приписати. І перевірити нашу готовність на них реагувати. Чималу роль у цьому зіграла така попередня інформація про те, що вже Україна споряджена системами типу Patriot. І вони намагалися переконатися, чи воно так насправді», — додала речниця.

У ніч проти 9 березня Росія провела новий масований обстріл України, використовуючи ракети різних типів і дрони Shahed. У низці міст та областей, зокрема і в Києві, пролунали вибухи. Сили оборони збили 34 із 48 крилатих ракет (типів Х-101/Х-555, Калібр) та 4 з 8 БпЛА Shahed-136/131.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...