"В окопах жартують, що є дві армії - Залужного і Сирського": Роман Костенко - про чутки щодо зміни командувачів у ЗСУ

У ЗМІ з’явилися нові чутки про ймовірне звільнення трьох командувачів — командувача оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександра Тарнавського, командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва, а також командувача Медичних сил ЗСУ Тетяну Остащенко. В інтерв'ю секретар Комітету Верховн ої Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко розповів, що знає про можливі нові звільнення у ЗСУ, чи можливі суперечки між Офісом президента та Генштабом та які реальні проблеми солдатів на фронті, передають Патріоти України.

— Як ви гадаєте, чи дійсно ми говоримо про якийсь вкид, який під собою немає жодних підстав?

— Що ми хочемо вияснити, питання насамперед. Якщо ми говоримо про те, чи такий план був, наприклад, у Офіса президента, ми ніколи про це не дізнаємось. Хіба що знову якийсь радник ОП не скаже це в прямому ефірі.

Я, наприклад, коли побачив, як це все несеться, розмовляв з [міністром оборони] Рустемом Умєровим. Він мені безпосередньо сказав, що таких планів, [станом на 13 листопада], в них немає. Він сказав, що це вкид.

Але ми бачимо, що Міністерство оборони лише десь, мабуть, близько півночі написало щодо цього інформацію, що потрібно дотримуватись [інформаційної] гігієни. Звичайно, потрібно було б, я думаю, раніше.

У нас постійно в Міністерстві оборони є проблема, що кульгає саме інформаційний напрямок. І при Ганні Маляр, [колишній заступниці колишнього міністра], коли вона там була, все було досить погано. І зараз також потрібно, мені здається, швидше комунікувати, щоб ті, хто хотіли скористатися цим питанням, не так це розганяли. Це з одного боку.

З іншого боку, питання… Звичайно, було б дуже важливо [комунікувати], коли сказали про Наєва, що його хочуть прямо заарештувати.

Загалом питання зняття командувачів, згідно з законом, це питання президентами і верховного головнокомандувача. Згідно з законом про Нацбезпеку. І дуже важливо тут те, про що ми говорили, коли ще був знятий [командувач ССО], генерал Хоренко, — це комунікувати безпосередньо з цими генералами. І важливо, звичайно, з головнокомандувачем. Хоч це в законі і не прописано, але це дуже важливо, особливо під час війни.

Можливо, навіть потрібно подивитися, як це правильно зробити в законодавстві, щоб однозначно як мінімум повідомлявся головком. Щоб це не було таким чином, що захотіли і просто зняли без повідомлення.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...