В окупантів було багато вбитих та поранених: Радник мера Маріуполя розповів цікаві подробиці щодо удару по базі в селищі Бабах-Тарама

У ніч на 24 квітня атакували базу окупантів у селищі Бабах-Тарама за 40 км від окупованого Маріуполя. Приліт збігся в часі з повідомленнями у західних ЗМІ, що цього дня українці вперше використали далекобійні ATACMS. Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко сказав про це "24 каналу", передають Патріоти України.

Повідомляли про 12 вибухів у Маріупольському районі. Фактично це одне влучання ATACMS з касетною боєголовкою. У селі Бабах-Тарама розташований Куликівський полігон, де раніше тренувався полк "Азов".

"Зараз його використовує майже вся бердянсько-маріупольська агломерація для тренувань особового складу, зокрема із застосуванням військової техніки. З огляду на все, селище Бабах-Тарама є, мабуть, найбільшим місцем базування росіян. Там не так просто на них подивитися. Селище не таке велике, але там вдосталь пансіонатів, баз відпочинку", - розповів радник.

За інформацією Андрющенка, ворог розміщувався в пансіонаті комбінату імені Ілліча й саме туди прилетіла ракета. Загалом відомо про 20 поранених окупантів, з них семеро померли. "Можливо їх стало й більше. Точно знаємо, що сімох навіть не везли у лікарню в Бердянську", - повідомив Андрющенко.

Там перебували саме російські офіцери, прості солдати були в інших місцях. Йдеться по кадрових військових Росії, які займалися підготовкою та злагодженням окупантів.

Андрющенко каже, що спочатку приліт по базі видався трохи дивним. Але коли з'явилися повідомлення, що вночі використали ATACMS - усе стало на свої місця. Чули 12 вибухів, а знайшли шість. Найбільш дивно було те, що їх чули в Маріупольському районі та безпосередньо в Бердянську, а це відстань 90 км.

"Будемо сподіватися, що буде "бавовнити" дедалі більше. Зараз ворог стабілізувався в Маріуполі. Ми бачимо, як вони розселилися, де й що переховали, тому можна знову починати полювання ATACMS чи будь-чим", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

КНДР може поставити РФ нові реактивні системи залпового вогню з керованими снарядами – ЗМІ

неділя, 12 травень 2024, 19:19

У Північній Кореї заявили, що з цього року розгорнуть свою зброю нову 240-мм реактивну систему залпового вогню. Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap News, передають Патріоти України. Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин спостерігав за...

"Примусово відправляють на передову": Росіяни гонять на фронт аліментників (аудіо)

неділя, 12 травень 2024, 19:05

Російських громадян примусово відправляють на фронт. Про це йдеться у перехопленій ГУР Міноборони розмові цивільної та військовослужбовця з РФ, передають Патріоти України. . Цивільна та військовослужбовець ЗС РФ з Грайворонського напрямку говорять про...