"В оточення Путіна буде два виходи": Маломуж спрогнозував реакцію Кремля на успіх контрнаступу ЗСУ

Країна-агресорка Росія на перших етапах контрнаступу Збройних сил України намагатиметься закрити діри на фронті за допомогою перекидання туди додаткових ресурсів. Проте коли в Кремлі зрозуміють, що вони програють, тоді башти Кремля почнуть змагатися між собою, передають Патріоти України.

Оточення Путіна розумітиме, що за поразку відповідатимуть всі, тому воно може піти на один з двох кроків: або політично, юридично чи фізично усунути російського диктатора Володимира Путіна від влади, або здати його в суд. Таку думку висловив ексголова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж в інтерв’ю Главреду.

За словами генерала, на першому етапі наступальних операцій українського війська російські загарбники будуть намагатися перекинути резерви, закрити діри та, можливо, задіяти додаткові ресурси включно з авіацією. Тому Україні важливо отримати від партнерів системи ППО фронтового рівня, які можуть збивати літаки, дрони і швидко переорієнтуватися на прикриття наступальних позицій українських військових.

"Тому у цій ситуації росіяни кидатимуть усе те, що ще зможуть кинути. Тобто задіювати авіацію, завдавати ударів дронами та ракетними системами, які можуть діставати до 40-50 кілометрів на кшталт "Смерчів" та "Ураганів", а також частково задіювати балістичні ракети, якими вони били по цивільних об’єктах для зниження темпів просування військ", – зазначає Маломуж.

Проте у російських загарбників уже не лишилося багато ефективної та швидкої зброї і техніки, адже їхні резерви в основному вичерпані. Тому вони також намагатимуться маневрувати.

Путіна в РФ можуть скинути внаслідок контрнаступу ЗСУ

У разі активного звільнення українськими військовими окупованих росіянами територій у країні-агресорці РФ почнеться змагання у вищих прошарках влади, адже постане питання про слабкість режиму.

"Сам Путін, який теж буде відповідальним за поразку, вважатиметься вже не таким сильним, і тоді представники спецслужб, яких Путін задіяв сьогодні для контролю свого оточення, військових та політиків, діятимуть більш сміливо", – прогнозує Маломуж.

Оскільки назріває велика поразка російських окупантів й оточення Путіна розуміє, що відповідати за неї будуть всі, воно шукатиме способи уникнути цього. Тому наближені до російського диктатора особи можуть діяти за одним із двох сценаріїв: або політично, юридично чи фізично усунути Путіна від влади, або здати його в суд.

Після усунення Путіна або передачі його в суд еліти РФ будуть сподіватися на отримання індульгенції, роблячи наголос на тому, що вони, мовляв, цим вберегли світ від подальших дій диктатора РФ, зокрема й від використання ядерної зброї.

"З іншого боку, вони мотивуватимуть це збереженням режиму, щоб це не призвело до розвалу РФ та неконтрольованості ядерної зброї між різними сегментами розчленованої Росії. Відповідно, вони намагатимуться домовлятися із Заходом щодо проходження усіх етапів – умовної капітуляції, репарацій і забезпечення певного перехідного періоду у Росії та збереження контролю над ядерним потенціалом", – підсумував Маломуж.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті в Україні загинув "військкор" російський "Известий" (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:56

Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому. "Військовий кореспондент" "Известий" Семен Єрьомін загинув на війні в Україні. Про це 19 квітня повідомило видання, передають Патріоти України. Місце та обс...

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...