"У полон взяли росіяни, не віддавали росіяни, війну розпочали росіяни, але єдиною причиною неповернення моряків називався тоді... президент", - Олена Кудренко

"Чомусь згадалася фраза, кинута декілька років тому в ефірі "1+1" однією популярною особою: "Вєрнітє наших пацанов!". Мова йшла про моряків, які йшли через Керченську затоку й були взяті в полон росіянами. Тоді мене це неприємно вразило - як можна так сидіти та балаболити на телеканалі, коли все очевидно? В полон взяли росіяни, не віддавали росіяни, війну розпочали росіяни, але єдиною причиною неповернення моряків називався сивочолий тоді ще президент. Так, начебто він особисто не хоче їх визволяти", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Начебто це так просто вирішується - треба ж було, напевно, щось просто віддати росіянам, і вони б віддали нам моряків. Такою вбачалася справжня політика не дуже розумним та не дуже розвиненим особистостям. Дуже образливо звучав той піар на "1+1" від людей, які тоді не були причетні ні до Армії, ні до волонтерства, ні до патріотизму як такого.

Сьогодні ми маємо Азовців в полоні. Але претензії вже цілком конкретні : декому дійшло, про що я написала вище. Проте, що справа в агресорі і його рішеннях. Це така спотворена реальність, зручне перекидання відповідальності. Що при "тому" війна була так, не настільки важлива. А при "цьому" - ого-го, тут все по-дорослому. Це ж інша справа, інші полонені, інша влада.
Сьогодні питання повернення наших Азовців і не тільки їх - кому його адресувати? "Вєрнітє наших пацанов", чи не так?..
І це вони б мали бути на тих обкладинках Vogue, і це їх фото мали би бути на кожній чашці чи подушці (хоча це гидко, насправді, ось такий маркетинг) - але щоби про них пам'ятали кожної миті. Про всіх наших полонених. Про всіх наших героїв. Про всіх загиблих. Але ж це не буде так "продаватись" і фізично, і репутаційно, щоб захопити думки нашої більшості. Цікавіше ж обрати собі інших кумирів - які зараз заповнили собою телепростір. Збирають собі електоральні бали. Саме так...".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...