"У питанні "ПП-2" Україна не змогла переконати Байдена, що для нього вигідно погіршити взаємини з європейськими партнерами", - політтехнолог Голобуцький

"На сайті Білого дому повідомили, що Байден чекає Зеленського 30 серпня. Зеленський з того приводу написав в Твіттері: "Продовжимо обговорення важливих питань стратегічного партнерства України та США – миру на Донбасі, повернення Криму, безпеки України, енергетики як безпекового виклику, економічного розвитку [України] та підтримки реформ". Дипломатичну роботу явно провалено ОП. Однак це також провал і України: втратили на цьому ми всі, а не лише представники владної команди", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Зустріч перенесено з липня на кінець серпня, а формат зустрічі цілком може повторити Батумі (йдеться про неофіційні розповіді щодо позиції Майї Санду і Саломе Зурабішвілі відносно Зеленського): коротко і ні про що. За збереження дуже дружньої риторики щодо України як такої.
В питанні "ПП-2" Україна не змогла переконати Байдена, що для нього вигідно погіршити взаємини з європейськими партнерами, однак зайняти потрібну нам максимально жорстку позицію щодо російського газогону. Щоправда, навіть тут ще не все втрачено: Зекоманда згадала, що ми не одні, для кого ПП-2 є джерелом небезпек.
Що й засвідчила спільна заява голів МЗС Польщі і України ("Відмова від спроб зупинити запуску газопроводу "Північний потік-2" створив додаткові політичні, військові та енергетичні загрози для України і Центральної Європи. Україна і Польща працюватимуть разом зі своїми союзниками і партнерами над протидією запуску ПП-2, поки не будуть розроблені рішення для подолання безпекової кризи, підтримки країн в їх прагненнях стати членами західних демократичних інститутів, мінімізації загроз миру і енергетичної безпеки"). Тепер головне - не зупинятись на цьому і з оцим всім звернутись до Конгресу США. Бажано, залучивши до тандему Польща-Україна інші зацікавлені сторони антиросійського табору. Власне, саме такого кроку тепер очікує Кремль.
В цьому дуже важливо виступати не як жертва Кремля, а як додаткова можливість для США вирішити суто американські стратегічні задачі щодо тієї ж РФ. Цьому дуже посприяє нарощування підтримки українцями членства в НАТО з 50% до бажаних хоча би 75%.
Тобто, поточна прикладна задача Зеленського: на хвилі розчарувань від стриманої позиції США не допустити розчарування загалом в західному векторі. Не допустити падіння підтримки вступу до НАТО. І вести активну пропагандистську кампанію для збільшення прихильників.
Зрештою, в нас є люфт в 3 роки, до 2024-го, до припинення дії транзитної угоди. І ми маємо використати цей час для переозброєння, для створення якомога більшої кількості "мініальянсів" з іншими країнами на основі потреби вирішувати ті чи інші локальні проблеми.
Є ще один аспект: Байден явно розвернув весь велетенський "локомотив" США і союзників на рейки протистояння з Китаєм. Росію, судячи з усього, він вважає ціллю дошкульною, але вже слабкою за ресурсами і далеко не першочерговою. Тоді як для нас Росія - все ще головний ворог і джерело глобальних небезпек. Це причина шукати додаткові підстави для США все ж скеровувати певну частину ресурсів на підтримку України в протистоянні з РФ. І на продовження антиросійських санкцій.
Зекоманда, судячи з останніх дій, явно не бачить для себе можливості приєднатись до глобальної ініціативи Байдена "весь демократичний світ проти Китаю". Ще й почала якісь дивні загравання з КНР.
Але Зеленському зараз найбільш актуально не шукати точки дотику з Китаєм, а віднайти якусь геть інакшу платформу для діалогу з Білим домом. Якщо цього не відбудеться, Україна відсунеться в переліку політичних пріоритетів США далеко вниз. І діставати її звідтам доведеться вже наступному президенту України.
==
Проте варто відзначити принципову позицію Зеленського в питанні позначення "корінних народів" без росіян: він в середу підписав цей закон, незважаючи на те, що в той же день Путін в розмові з Меркель вчергове назвав цей закон "дискримінаційним". Тут Зеленський діяв в інтересах держави, не зважаючи на можливе невдоволення Європи".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед терактом у Крокусі проходила спецоперація! Затримали групу бійців. Помітили дивну зброю - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:15

У Росії 22 березня стався теракт у «Крокус Сіті Холі». Загинуло багато людей, також є постраждалі. Незадовго до теракту біля «Крокусу» затримали групу спортсменів. Але чому? Що там відбувалося? Як Кремль заплутався у своїх словах коментуючи теракт? Куд...

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...