У результаті у виграші Зеленський: "Замах на Шефіра якийсь дивний", - генерал МВС

Президент вже практично оголосив винними у замаху олігархів, а відповідний законопроект Банкової голосуватиметься 23 вересня у парламенті. Та і від "вагнергейту" відволікли

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський озвучив три основні версії замаху на першого помічника президента України Сергія Шефіра. По-перше, замах могли скоїти з метою дестабілізації політичної ситуації в нашій країні. По-друге, злочин міг бути пов'язаний з державною діяльністю чиновника. Міністр також не виключає, що замах могли вчинити за допомогою представників іноземних спецслужб, зазначають Патріоти України.

Однак багато хто з експертів звернув увагу на цілу низку дивних речей у цій справі. Зокрема, колишній в. о. міністра внутрішніх справ генерал Михайло Корнієнко в інтерв'ю «ФАКТАМ» назвав це замах «незвичайним».

— Замах на Шефіра? Він якийсь незвичайний, — каже Михайло Корнієнко. — Ось уявіть собі: машина йде на швидкості. По ній стріляють з лісопосадки. Що це за абсурд? Так замах не організовують. Таке враження, що ця ситуація створена штучно.

— Ким?

— Гадки не маю! Зараз багато хто говорить, що замахом на Сергія Шефіра хотіли чинити тиск на президента. Не вірю. Якби вони хотіли чинити тиск на Зеленського, то вони вибрали б об'єктом того, хто йому дійсно близький: діти, дружина, батьки.

— Але ж і Сергія Шефіра президент Зеленський неодноразово називав своїм другом…

— Так, він його друг. Але все-таки не настільки близький, як родичі.

— Через що могли влаштувати замах на першого помічника президента?

— Я думаю, що сам Шефір знає, за що на нього вчинили замах. Можливо, причиною могла стати його економічна діяльність, підприємницька, фінансова, якісь тендери. Але із Зеленським це точно жодним чином не пов'язано.

— А могло бути так, що обстріл машини Шефіра не був замахом, а просто хтось у лісі бавився, стріляв по пляшках, і кулі випадково влучили в автомобіль?

— Автоматними чергами? Навряд чи. Все-таки це замах. Але я ще раз повторюся: замах був дуже дивним. З одного боку, можна зробити висновок, що стріляв професіонал: сліди від куль на кузові автомобіля розташовані досить купчасто. Але, з іншого боку, мені здається, що професіонал повинен був би спочатку стріляти по колесах, адже машина йшла на швидкості. А потім би вже обстрілював автомобіль.

— Розкриють цей злочин, як думаєте?

— Мені здається, що на розкриття замаху на Шефіра кинуть великі сили, але його так і не розкриють.

У цій справі дуже багато дивного. Звідки виїхала машина? З садиби, де живе Шефір. Звідти він повинен був виїхати на трасу. Навіщо кілеру стріляти на трасі? Це треба бути повним ідіотом! Там же багато інших машин, у які могла влучити випадкова куля. Могли бути жертви серед невинних людей. Коли хочуть вбити людину… Це легше було зробити в той момент, коли Шефір виходив з дому.

І ще мені незрозуміло, чому поліція відразу ж не організувала пошуки автомобіля, на якому приїхав кілер? Всі сили були кинуті на огляд обстріляного автомобіля. Але це робота для одного експерта. А іншим треба було лазити по тих кущах, звідки стріляли. Ми свого часу так не працювали. Ну, хлопці, залиште одну людину біля автомобіля, а всі інші повинні бути на місці, де ховався кілер, шукайте там гільзи. Шукайте інші речові докази: він міг курити й залишити недопалок, справляти природну потребу. Адже кілер чи кілери провели у засідці певний час.

Крім того, мені не сподобалися всі ці пресконференції по гарячих слідах. Не можна так робити. Існує таємниця слідства. Адже зараз вище керівництво поліції озвучить будь-яку деталь, а потім виявиться, що це не так. Як потім будуть викручуватися?

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт в Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...