"У Росії нікому не треба виправдовувати напад на Україну. Але Кремлю потрібна консолідація суспільства навколо війни. А її ще досі немає", - Борислав Береза

"В Росії зараз відбувається ситуація, яка дуже нагадує Гляйвіц. Від цієї історії так смердить постановкою, що цікаво на кого вона розрахована. Вкидання зроблено через один із головних z-пабліків. Навмисно йде акцентування на дітях, тому що це емоційна складова. Думки про те, навіщо українській ДРГ заходити в село чи вбивати дітей в Рашці навряд чи прийдуть в голову росіянну, чий мозок згвалтований кремлівською пропагандою. Це надто складно для росіян", - пише політик і громадський діяч Борислав Береза на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Запитання про те, як група в 40 чоловік могла перейти кордон теж не стане перед ними? Тому що для них і це надто складне питання. Примітивні ідіоти мислять лише на рівні найпростіших реакцій. Навіть про те, що це "вагнера" втекли і від безвиході могли намагалися захопити транспорт чи взяти до заручників місцевих мешканців мало хто з росіян замислиться.

Але все це нагадує постановку у стилі "Гляйвіц". Напад на радіостанцію в Глайвіці, також добре відомий, як Глайвицька провокація або операція «Консерви», — інсценування нападу Польщі на німецьку радіостанцію в місті Глайвіц, проведене SS 31 сераня 1939 року для створення приводу для нападу Німеччини на Польщу. Не здивуюся, якщо навіть тіла загиблих українських воїнів рашисти привезуть з України. Тому що відтворюють новий "Гляйвіць" по старих схемах. Хоча можуть використовувати втечу "вагнерівців" для того, щоб потім назвати їх українською ДРГ. Байдуже.
Сьогодні в Росії нікому не треба виправдовувати напад на Україну. Але Кремлю потрібна консолідація суспільства навколо війни. А її ще досі немає. Є звичний "одобрямс" дій влади у Росії. Війна так і не стала для росіян "вітчизняною", що вкрай потрібно Кремлю для подальших довгострокових військових дій. Схоже, що саме цим ФСБ сьогодні і зайнята".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Нема в цьому нічого хорошого": Радник мера Маріуполя - про будівництво росіянами залізниці через окуповані території

неділя, 5 травень 2024, 23:18

Росіяни від 2023 року будують нову гілку залізниці, яка з'єднає російський Ростов-на-Дону з Кримом через окуповані українські території. Яку загрозу для України несе ця залізниця, розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передають Па...

США призупинили постачання боєприпасів Ізраїлю - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 22:39

Минулого тижня адміністрація Байдена призупинила постачання боєприпасів, виготовлених у США, до Ізраїлю. Про це повідомляє Axios із посиланням на двох ізраїльських чиновників, передають Патріоти України. Зазначається, що США зупинили постачання зброї і...