У Росії суд вперше виправдав бійця, який вбив свого "товариша по службі" на окупованій Луганщині

Російський суд вперше виніс виправдувальний вирок щодо контрактника армії РФ, який застрелив іншого окупанта в окупованому Первомайську, що у Луганській області. Про це повідомляє російське пропагандистське видання "Коммерсантъ", передають Патріоти України.

Вирок ухвалили, спираючись на рішення присяжних під час засідання Новочеркаського гарнізонного військового суду, де 41-річного контрактника з Чечні Зайнді Такаяєва судили за вбивство 20-річного уродженця Дагестану Магомеда Шахбанова.

За матеріалами російського слідства, Такаяєв у червні 2022 року під час застілля у дворі багатоповерхівки в окупованому Первомайську вбив Шахбанова пострілом у голову. Цей факт підтвердили дві дівчини, які були на той момент разом з окупантами. Зі свого боку підозрюваний заявив, що не вбивав свого «товариша по службі», а його застрелили невідомі, які «відкрили вогонь по альтанці із сусідніх кущів».

Як зазначає видання, на рішення присяжних могли вплинути протиріччя і нестикування в матеріалах справи. Представники потерпілого та прокуратури російського Південного військового округу заявили, що вони не згодні з вироком суду та будуть його оскаржувати. Крім того, у прокуратурі заявили, що присяжні могли одноголосно ухвалити виправдувальне рішення через тиск, який на них ймовірно чинили.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...

Україна має впасти на день пізніше Росії. Все, більше ніяких інших формул немає - Портников

субота, 7 вересень 2024, 21:43

З РФ можливі перемовини про припинення вогню, і лише за деяких умов. Таку думку висловив журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України. "Я виходжу з аксіоми, що російсько-українські перемовини про закінчення війни в принципі неможливі. Про це...