У Силах оборони України запровадять систему Delta

Уряд ухвалив рішення щодо запровадження системи Delta в Силах оборони. Відповідну постанову прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 4 лютого.

Зазначається, що за постанову прийнято за поданням міністра оборони України Олексія Резнікова.

Платформу з ситуаційної обізнаності Delta створив Центр інновацій та розвитку оборонних технологій міноборони України.

«Центр постійно вдосконалює платформу Delta і додає новий функціонал, що дає нашим військовим значну перевагу над ворогом», – йдеться у повідомлені.

Будь-хто не може зареєструватися в Delta. Як правило, її використовують командири, які роблять запит, проходять процедуру перевірки й отримують доступ

Окрім використання платформи військовими, Уряд дозволив розмістити систему в хмарі поза межами України.

«Це дозволить захистити систему від ракетних та кібератак ворога», – підкреслили урядовці.

Delta забезпечує об’ємне розуміння простору бою в режимі реального часу, інтегрує інформацію про противника від різноманітних сенсорів та джерел, в тому числі — розвіддані, на цифровій мапі, не потребує додаткових налаштувань і може працювати на будь-якому пристрої — ноутбуці, планшеті або в мобільному телефоні.

Достатньо мати інтернет, авторизуватися й користуватися цифровою мапою. Система збирає дані з десятків джерел – розвідка безпілотників, знімки супутників, радіоперехоплення тощо.

Нещодавно на YouTube-каналі «Мілітарного» Ярослав Гончаров, співзасновник ГО «Аеророзвідка», розповів про особливості цієї системи.

З початку повномасштабного вторгнення Delta зробила понад 30 релізів. Продукт постійно допилюють – з’являються нові функції, покращується інтерфейс, інтегруються нові джерела інформації.

Загальна кількість користувачів не розголошується – «вона росте з геометричною прогресією», запевняють розробники. З 24 лютого попит на найсвіжішу інформацію на фронті став колосальним.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...