"У такій країні, як Україна, можливо все. Це давній жарт, але щодо шансів на розпуск Верховної Ради небезпідставний", - Фесенко

Спроби сформувати нову коаліцію будуть. Теоретично така можливість є. Ініціативу вже подає Батьківщина.

Володимир Фесенко. Фото: соцмережі.

"Чуток про кінець коаліції в останні дні ходило чимало, а особливо вчора. Тому те, що це таки трапилося, не стало сенсацією. І потім, де-факто коаліції прийшов кінець ще в 2016-му. Інша річ, що юридично це не було як слід зафіксовано. Мали місце суперечки, судові позови тощо", - пише політолог Володимир Фесенко у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Сьогодні ж своїм рішенням і Парубій, і передусім Народний фронт спробували заблокувати можливий розпуск Верховної Ради. Та я не впевнений, що ця перепона остаточна. Зрештою, в такій країні як Україна можливо все. Це давній жарт, але при бажанні новий президент може посилатись і на невиконані судові рішення — ось як про списки коаліції, і я не виключаю, що можуть з’явитись позови щодо халатності чи зловживання службовими обов’язками з боку Парубія, який своєчасно не оголосив про припинення існування коаліції. При бажанні для Зеленського це є підставою оголосити про розпуск Верховної Ради.

Сьогодні юридична вірогідність цього менша, ніж учора: вдень говорили, що майже з’явився консенсус щодо дочасних парламентських виборів. Опосередковано це підтверджувалось тим, що більшість депутатів проголосували за інавгурацію 20 травня. Але «Народний фронт» вирішив зламати консенсус і підготовку до позачергових виборів, застосувавши свою технологію. Проте питання остаточно не закрито.

Спроби сформувати нову коаліцію будуть. Теоретично така можливість є. Ініціативу вже подає Батьківщина — хоча і не приховуючи того, що її влаштовують позачергові парламентські вибори. Власне так само, як і БПП. Таким чином готовність демонструють три політичні сили: Слуга народу Зеленського, Тимошенко і БПП. Думаю, що і частина Оппоблоку, яка орієнтується на Бойко і Медведчука, теж загалом готова до виборів. А ось категорично проти сам Народний фронт.

Вірогідність появи нової коаліції та зміни уряду мала. Думаю, що Гройсман — і про це свідчать його сьогоднішні заяви — буде навпаки намагатись стати таким собі стабілізатором до парламентських виборів. Ось що я точно не виключаю — хоча й існують нюанси з регламентом — це зміни керівництва Верховної Ради. Своєрідна спроба дати «атвєтку» Парубію і не тільки.

Рішення про розпуск, безумовно, стане дуже суперечливим. Але багато що залежатиме від взаємин між депутатами, а саме реакції Верховної Ради на кадрові ініціативи та законопроекти Зеленського. Точні прогнози можна буде зробити вже наступного тижня".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...