В Україні для бронетехніки розроблено компактний РЕБ проти дронів-камікадзе, включно з "Ланцетами"

Питання захисту бронетехніки від дронів більш ніж актуальне і якщо піхотинець може скористатися антидроновою рушницею, то, наприклад, екіпаж танка цієї можливості немає й тому для бронетехніки потрібен свій комплекс РЕБ

Забезпечення захисту від дронів-камікадзе - задача, яку можливо вирішувати різними шляхами, один з яких - пригнічення каналів управління БПЛА засобами РЕБ.

Цей метод активно використовується у ЗСУ, зокрема й переносними засобами - "антидроновими рушницями", але для їх ефективного застосування необхідно не лише побачити дрон, але й цілеспрямовано супроводжувати.

Водночас у деяких випадках реалізувати це складно, а дрони-камікадзе здебільшого атакують техніку. Й цілком логічно, що саме вона потребує аналогічні засоби РЕБ, які будуть працювати без необхідності вицілювання загрози.

Piranha - Armored Vehicles Dome 360

Й один з таких компактних комплексів РЕБ розроблено українською компанією "Піранья-Тех", яка спеціалізується на засобах протидії дронам та працює з 2014 року. Комплекс отримав назву Piranha - Armored Vehicles Dome 360 та призначений для захисту бронетехніки.

Про нього, а також про інші розробки, в інтерв'ю Espreso TV розповів заступник гендиректора компанії Юрій Момот (на відео з 15:35).

Сам комплекс має доволі компактне виконання, при цьому у випадку встановлення на бронетехніку вся апаратура переноситься у заброньований корпус, а зверху залишаються лише компактні антени. Відповідно до публічних характеристик, комплекс РЕБ забезпечує пригнічення каналів управління та супутникової навігації.

Важливо, що комплекс Piranha - Armored Vehicles Dome 360 ставить завади не лише на стандартні частоти керування звичайних дронів квадрокоптерів та FPV-дронів, але й діапазон частот управління на яких працює "Ланцет". Окрім того, пригнічується супутникова навігація GPS, ГЛОНАСС, BeiDou та Galileo.

Потужність комплексу становить 150-250 Вт, що забезпечує утворення захисного поля радіусом 700 метрів на 360 градусів.

Image 1

Враховуючи те, що цей комплекс призначений для широкого використання у реальних польових умовах він не потребує постійних налаштувань та контролю роботи з боку окремого члена екіпажу машини.



Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...