В Україні готують до випробувань модернізацію ПТРК "Штурм-С"

В Україні готують до випробувань модернізацію самохідного ПТРК «Штурм-С» на виконання замовлення від Сухопутних військ ЗСУ

В Україні готують до випробувань модернізацію ПТРК «Штурм-С»

Роботи проводяться Державним підприємством «Державне київське конструкторське бюро «Луч», кадри з підготовки були оприлюднені на офіційному каналі Кабінету Міністрів у Youtube.

Модернізований «Штурм-С» отримав на озброєння керовану ракету РК-2В «Бар’єр-В» від КБ «Луч» з дальністю 7,5 км.

Також в якості прицілу використовується вітчизняна оптико-прицільна станція ОПСН-І розроблена ДП «Ізюмський приладобудівний завод» та вперше продемонстрована у грудні 2018-го року.

Оптико-прицільна станція ОПСН-І на модернізованому самохідному ПТРК «Штурм-С»

В лютому 2019-го року ця станція розпочала випробування як складової частини системи управління вогнем наземних, повітряних та морських систем.

ОПСН-І призначена для візуального телеспостереження, вибору і супроводу цілі навідником, визначення дальності до цілі, формування на програмній відстані лазерного інформаційного поля управління протитанковою ракетою.

Дальність роботи тепловізійним каналом:

  • по виявленню: не менше 14 500 метрів
  • по розпізнаванню: не менше 6 000 метрів

Вимірювальна відстань:

  • мінімальна: 150 метрів
  • максимальна: 15 000 метрів

Вага: 60 кілограм
Габарити:

  • діаметр: 430 мм
  • висота: 624 мм

Оригінальний самохідний ПТРК «Штурм-С» був розроблений в середині 70-х років у в Коломенському конструкторському бюро машинобудування.

Випробування були завершені в 1978 році, у 1979 р. самохідний ПТРК «Штурм-С» з ракетою 9М114 був прийнятий на озброєння частин армійської і фронтової ланки. Серійне виробництво було налагоджено Вольським механічним заводом.

Стандартний оптичний прицільний пристрій з вбудованим каналом стеження за інфрачервоним випромінювачем ракети розміщувався на даху машини по лівому борту.

Завдання оператора комплексу «Штурм-С», полягає в у наведенні прицілу на ціль та утримання на ній, до контакту ракети з ціллю. Забезпечується обстріл цілей, що рухаються з фланговою швидкістю до 60км/час при фронтальній швидкості до 80км/час.



Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....