В Україні група ентузіастів створила дешеву крилату ракету: Винахідники розповіли, на що здатне їхнє дітище

Біля Києва у промисловій зоні група ентузіастів створила народну ракету “Трембіта”. Вона може летіти на 140 км вглиб фронту і нести 25 кг вибухівки. Працює “Трембіта” на бензині чи дизелі.

“Трембіту” позиціонують як аналог літаючої бомби “Фау-1” або дудлбаг. Це ракети підвищеної дальності, які нацисти використовували в Англії в часи Другої світової. Коштує така ракета близько 3000 доларів. Проте, якщо оснастити “Трембіту” сучасною навігаційною системою, то вартість зросте до 10 тисяч. Це не дорого, якщо порівняти їх з “Калібрами” чи “Кинджалами”, собівартість яких складає 1-2 млн доларів.

У “Трембіти” є реактивний імпульсний двигун, який використовує до 30 літрів пального. Така дешева ракета може знищити оборону росії, виснаживши системи її протиповітряної оборони. Їх будуть запускати по 20-30 штук одночасно, проте вибухівка буде не у всіх. Так можна поцілити в центри управління та контролю, склади боєприпасів, а також створити негативний вплив на психіку російських солдатів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...