В Україні розробили нову версію морського дрона

Волонтери Сергій Стерненко та Ігор Лаченков показали нову версію українського військового морського безпілотника.

Кадри з цими морськими дронами показали українські волонтери .

На фотографіях демонструють два безпілотники, які отримали назви «Бахмут» та «За Єнота».

Імовірно, дрони мають бойову частину та будуть використовуватися як ударні проти російських морських об’єктів.

Зараз в Україні будують флот морських безпілотних апаратів, який має захистити акваторії українських морів та не давати активно працювати російським бойовим кораблям.

В Україні розробили нову версію морського дрона. Український морський безпілотник "За Єнота". Березень 2023. Україна. Фото: Сергій Стерненко

Безпілотні надводні апарати багатопрофільного призначення — унікальна українська розробка.

Дрони можуть брати участь у дальній розвідці, спостереженні за береговою активністю, супроводі та підтримці традиційного флоту, конвоюванні торгових суден, коригуванні ракетних уражень та артилерії, захищати українські пункти базування та протидіяти десантним операціям.

Перші представлені українські морські дрони були оснащені системою автопілотування, відеопідсистемами, в тому числі нічного бачення, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною.

Перший український ударний морський безпілотник

Також у комплекс входить наземна автономна станція управління, система транспортування і зберігання, центр обробки даних.

На корпусі нової версії не видно антени Starlink та інших приладів, які, ймовірно, встановили в корпусі.

Український морський безпілотник "Бахмут". Березень 2023. Україна. Фото: Ігор Лаченков

Нагадаємо, 22 березня у Росії заявили, що російські військові нібито відбили атаку надводних безпілотників на окупований Севастополь.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...