"В Україні ще стара радянська практика "спочатку посадимо, а потім розберемося", - Олена Зеркаль

"У Президента США Байдена не так давно проводили обшуки в будинку. І ні для кого це не стало проблемою – просто правоохоронці виконують свою роботу, відповідно до зрозумілих правил та процедур. Коли Крістін Лагард була очільницею МВФ, у неї теж проводили обшуки. Вона довела свою невинуватість в суді і суд не став на заваді кар’єрі – після того вона стала главою Європейського центробанку", - пише радниця глави "Нафтогазу" Олена Зеркаль на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Так працює нормальна правова система, в якій справді поважають принцип невинуватості. Людина вважається невинуватою, поки суд не виніс відповідного рішення.

Верховенство права це не тільки принцип, але і перша умова вступу до Європейського Союзу. Для кожного з нас це гарантія нашого майбутнього та майбутнього наших дітей. Щоб мати це майбутнє, ми маємо перемогти не тільки росіян на полі бою, але і совок, який залишається в світосприйнятті та поведінці.

Совок – це неповага до прав людини і публікація персональних даних без згоди. Публікація судом – установою, яка має захищати права і свободи.

Це маніпуляції з фактами і навіть відверта брехня. Це застосування надмірного запобіжного заходу для тиску на підозрюваного. Стара радянська практика "спочатку посадимо, а потім розберемося".

Це також намагання гнатися за статистикою, щоб продемонструвати успішність. Бо успішність вимірюється кількістю людей, які сидять, а не кількістю справедливих вироків.

Ми створювали нові інституції та наділяли їх повноваженнями саме для того, щоб вони працювали по-новому. Використовували кращі європейські практики, а не радянські методи. Ми все ще можемо вирішити ці проблеми росту. Я все ще маю надію, що судовий процес буде цивілізованим та змагальним. І проблема не є системною, а просто глюком, на рівні виконавців".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...