В Україні скорочують терміни підготовки мобілізованих, - нардеп

В Україні скорочують терміни підготовки мобілізованих з 2 місяців до 1,5. Про це розповів народний депутат Валентин Наливайченко, передають Патріоти України.

"Тих, кого мобілізували, куди направляють? В навчальні центри. Як правило, мало би бути два місяці. Зараз, наскільки я знаю, скорочують вже до 1,5 місяця", – сказав він в ефірі програми "Ранок.Live".

За його словами, причина полягає у великому напливі людей та нестачі навчальних центрів. Водночас на запитання про те, чому новобранців не можна відправити за кордон, нардеп сказав, що в Європі ніколи не навчали щойно мобілізованих, тобто не фахових військових.

"У країнах-членах НАТО завжди відбирали фахових військових за фаховими спеціальностями. (...) Наприклад, для того, щоб навчати персонал по обслуговуванню F-16, мобілізованого ж не візьмеш. Це треба з освітою, військового з досвідом в Україні у військово-повітряних силах, знанням мови. Детектор брехні треба пройти, щоб не агента російського туди надіслати. Це трошки різні сфери навчання. Навчання мобілізованих зараз Міністерство оборони і Генштаб вирішує в навчальних центрах в Україні", – резюмував Наливайченко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...