В Україні створять Агентство оборонних технологій

В Україні у 2021 році планують створити Агентство оборонних технологій

Цього року в Україні створять Агентство оборонних технологій


Про це заявив віце-прем’єр-міністр, міністр з питань стратегічний галузей промисловості Олег Уруський під час візиту до об’єднання військової техніки та озброєння «Ліга оборонних підприємств України».

Агенція буде сприяти створенню перспективних зразків збройної військової техніки.

Міністерство стратегічної промисловості планує об’єднатися з «Лігою оборонних підприємств» для створення умов як для державних, так і приватних компаній.

DARPA – Агентство передових оборонних дослідницьких проектів Міністерства оборони США, що відповідає за розробку нових технологій для використання в збройних силах США.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський вже анонсував створення Агенції з оборонних технологій у вересні 2020 року під час відвідання Ситуативного центру КПІ

Для її створення залучать Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки, Секції прикладних наук Національної академії наук та інших наукових закладів.

Ідея про «українську DARPA» не нова. Так, у 2017 році Укроборонпромом було анонсовано створення GARDA (Government Advant Research Development Agency).


Її створенням займався тодішній радник директора УОП Ентоні Тетер (екс-очільник DARPA). У 2018 році тодішній керівник УОП Павло Букін обіцяв, що GARDA буде розгорнута на базі КПІ.

На сайті концерну досі є форма, яку можуть заповнити розробники оборонних проектів, які претендують на державну підтримку в рамках проекту.

Після початку війни з Росією в Україні було створено і приватний майданчик, який позиціонує себе як аналог DARPA – Українська агенція з перспективних науково-технічних розробок (UARPA).


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

США у березні таємно передали Україні далекобійні Atacms – ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 20:43

Сполучені Штати ще у березні таємно передали Україні далекобійні ракети Atacms. Вони увійшли до пакета допомоги на $300 млн. Про це пише Reuters із посиланням на неназвані джерела, передають Патріоти України. Співрозмовник агентства стверджує, що ракет...

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...