В Україні створюють систему РЕБ для бронетехніки Piranha AVD 360

В Україні створюють систему РЕБ для бронетехніки Piranha AVD 360

У рамках проєкту розвитку оборонних технологій Brave1 розробляється вітчизняна система радіоелектронної боротьби для бронетехніки.

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Система, яка має назву Piranha AVD 360, допомагає ефективніше захищати бронетехніку та особовий склад від атак ворожих дронів.

Piranha AVD 360 розробляється та виробляється компанією Piranha Tech.

Комплекс створює захисний купол до 600 метрів навколо себе. Під дією системи ворожі коптери чи дрони-камікадзе не можуть отримувати команди та передавати дані.


У результаті обриву зв’язку з оператором, дрон або зависає в повітрі і здійснює аварійну посадку, або безконтрольно падає.

Також Piranha пригнічує сигнали систем супутникової навігації, наприклад, російську ГЛОНАСС. Система успішно пройшла польові випробування й готова до серійного виробництва.

«Технології та інновації – ключ до нашої перемоги. Саме вони допомагають ефективніше нищити ворога й рятувати життя військових», – заявив Федоров.

У жовтні “Мілітарний” повідомляв, що в Україні пришвидшили допуск до експлуатації та постачання БПЛА і засобів РЕБ у війська.

Їх допускатимуть у війська на підставі акту спільних відомчих випробувань або за результатами вивчення заявлених тактико-технічних характеристик.

Також державні замовники зможуть закуповувати безпілотники та засоби РЕБ, якщо вони провели із виробниками спільні відомчі випробування.

Також повідомлялося про розробку росіянами систем РЕБ для захисту бойових машин піхоти та машин логістики.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...