У Зе докерувались... Держказначейство зупинило фінансування видатків бюджету

Державна казначейська служба в ручному режимі відклала фінансування видатків держбюджету, неоплачені фінансові зобов'язання вже перевищили 9 млрд грн

Державна казначейська служба в ручному режимі відклала фінансування видатків держбюджету, неоплачені фінансові зобов'язання вже перевищили 9 млрд грн.

Державна казначейська служба в ручному режимі відклала фінансування видатків держбюджету, неоплачені фінансові зобов'язання вже перевищили 9 млрд грн. Про це повідомив експерший заступник міністра економіки та керівник з політичних питань Київської школи економіки Павло Кухта у фейсбуці.

Що відбувається

«Люди з системи кажуть, що з 9 листопада казна працює в режимі картотеки - до ночі зводять надходження, на ранок формують пул видатків, які буде профінансовано, все інше відкладають», - зазначає він.

За даними Кухти, непрофінансовані видатки державного бюджету України за минулий тиждень збільшилися на 2 млрд грн - до 9,4 млрд грн, з яких 3 млрд грн - захищені статті видатків.



«Згідно оперативним даним Казначейства, наявні неоплачені фінансові зобов'язання станом на сьогодні становлять 9,4 млрд, з них 3 млрд по захищених видатках. Це максимум з початку року +2 млрд до показників попереднього тижня», - пише він.

Він також зазначив, що карантин вихідного дня та неминуче насування повного локдауну підвищують потребу в бюджетних видатках.

«Найпростіша програма підтримки - виплата 5000 грн мінімальної зарплати всім зайнятим в уражених галузях сфери послуг (близько 4 мільйонів людей) - коштує 20 млрд на місяць. Цих грошей зараз просто немає», - наголошує Кухта.

На його думку, єдиний спосіб вирішити проблему - швидке відновлення співпраці з МВФ, яке відкриє доступ до запозичень, щоб профінансувати видатки.


Що з траншем МВФ

Як повідомлялося, у звіті МВФ заявив, що Україна веде податкову політику на два фронти: займається оновленням податкової системи і одночасно ставить під сумнів існуючі її положення.

Пізніше, ексміністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства і радник глави Офісу президента Тимофій Милованов заявив, що Україна цього року не отримає транш Міжнародного валютного фонду.

18 листопада Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою.

Співрозмовники обговорили епідемічну ситуацію в світі і невизначеність для глобальної економіки в зв'язку з пандемією covid-19.


На чому наголосила голова МВФ

Директор-розпорядник МВФ відзначила, що робота прем'єр-міністра з командою Фонду дозволила закріпити відносини сторін на високому рівні і досягти прогресу. Вона також відзначила швидку реакцію і заходи, прийняті українською владою після рішення КСУ, і додала, що Фонд цінує співпрацю глави Нацбанку Кирила Шевченка з командою МВФ.



Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...