У ЗСУ розповіли, чи стрілятимуть по іранських дронах із систем Patriot

Систему ППО Patriot, яку Україна отримає від США, не будуть використовувати проти іранських безпілотників, але можуть бути винятки, зазначають Патріоти України.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, цю систему не використовуватимуть проти іранських дронів, але в крайньому випадку можливе застосування. "Ми маємо сьогодні і IRIS-T, і NASAMS, які теж збивали "Шахеди"", - пояснив він.

Він зазначив, що хоч іранські дрони і мають бойову частину вдесятеро меншу, ніж крилата ракета, але якщо вони влучить у надзвичайно важливий, критичний об'єкт, то це призведе до більших збитків, ніж втрата ракети на ньому. "Тому, якщо буде прийнято рішення застосувати такі комплекси проти "Шахедів" – можливо, й буде таке", - підкреслив він.

При цьому Ігнат зазначив, що призначенням цього комплексу буде на певних загрозливих напрямках відганяти ворожу авіацію від наших кордонів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Корейський сценарій" для України - це що?": Тактика західних партнерів України – не давати росіянам по пиці, а легенько стукати по ній долонею, - Олещук

понеділок, 20 травень 2024, 16:56

"Останнім часом в американських ЗМІ почали з'являтися дивні публікації з тим, що вони називають обговоренням "Корейського сценарію" для України. Що характерно, автори цих публікацій, судячи з усього, або самі взагалі не розуміють, що таке цей "Корейськ...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 16:07

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...