"Вагнер" видихнувся: Росіяни сповільнили наступ на Бахмут і хочуть тактичну або оперативну паузу, - ISW

Інститут вивчення війни (ISW) спостеріг сповільнення наступу російських військ у районі Бахмута і припускає, що загарбники будуть ініціювати тактичну або оперативну паузу.

Експерти припускають, що швидкість просування російських військ у районі Бахмута, ймовірно, сповільнилася в останні дні, хоча ще зарано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації.

Російські військові блогери визнали, що українським силам у районі Бахмута вдалося дещо сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та навколишніх населених пунктів, а один з них стверджує, що українські сили відтіснили групи "вагнерівців" на позиції, які вони займали кілька днів тому.

Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи своїх наступальних операцій у районі Бахмута і можуть спробувати забезпечити тактичну або оперативну паузу.

Також аналітики вважають, що обмежені особовий склад і кількість боєприпасів російських військових, ймовірно, не дозволить їм підтримувати нинішні високі темпи наступальних операцій у районі Бахмута в найближчій перспективі.

На їхню думку, невпинний і дороговартісний наступ Росії на Бахмут може також погіршити здатність Росії переслідувати довгострокові цілі на театрі воєнних дій на Донбасі.

  • Загарбники завдали удару по житловому району міста Херсон з реактивної системи залпового вогню "Град", у результаті чого загинуло щонайменше 10 та поранено 55 осіб.
  • Російська православна церква – афілійована з Кремлем установа – звернулася до Кремля з проханням про звільнення від мобілізації свого духовенства, незважаючи на те, що вона палко підтримує війну Путіна в Україні.
  • Російські чиновники планують вивезти дітей з Горлівки, Донецька до Білорусі, можливо, як схему депортації українських дітей.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пишається своєю "безмежною мудрістю": Митрополит РПЦ порадив росіянці отруїти чоловіка миш’яком (відео)

понеділок, 20 травень 2024, 23:14

Ростовський митрополит Меркурій зізнався, що штовхав одну зі своїх парафіянок до вбивства чоловіка. Про це представник так званої РПЦ розповів в інтерв'ю кремлівським пропагандистам, уривок якого розлетівся соцмережами, передають Патріоти України. При ...

"На Росію насувається щось дуже темне": Старець Аристарх побачив, чим завершиться війна в Україні (відео)

понеділок, 20 травень 2024, 23:00

З'явилося нове пророцтво старця Аристарха про завершення війни в Україні та подальшої долі Росії. Про це йдеться у відео, оприлюдненому у Youtube, передають Патріоти України. . Згідно з видіннями старця, ангели зійдуть на землю, тиснутимуть на агресор...