Вагнергейт: "Там дійсно причаїлась російська агентура, яка здавала спецоперацію... Як Безугла, "слуги" та ОПЗЖ рятують Зеленського від державної зради", - Данилюк-Ярмолаєва

Володимир Зеленський

Патріоти України пропонують ознайомитись з публікацією політичної журналістки Марини Данилюк-Ярмолаєвої щодо центральної політичної події в Україні 10 вересня 2021 року – доповіді парламентської комісії щодо розслідування скандалу з розкриттям операції затримання "вагнерівців".

"Вагнергейт" по-новому оголив усі "грішки" Офісу президента Володимира Зеленського

По-перше, там дійсно причаїлась російська агентура, яка здавала спецоперації з нашими союзниками. По-друге, щоб приховати цей факт, дрібна фауна Банкової іде на відверту дезінформацію та бійки за участю Колі Тищенка. І чи не найголовніше — влада нарешті заворушилась щодо ТСК, яка мала прояснити, чому спецоперація за участю наших західних союзників обернулась крахом. Ще на старті роботи — у травні 2021 року — ТСК нагадувала фарс. Варто глянути на склад: 8 "Слуг народу", по одному депутату "За майбутнє", "Довіри" та ОПЗЖ. На чолі красуня і комсомолка Мар’яна Безугла. Сьогодні мали оприлюднити звіт — і бан отримали представники опозиції від ЄС та "Голосу".

У розмові із журналістами депутат, розвідник та "кіборг" Роман Костенко продовжує, що за весь час ТСК засідала всього два рази. І предметом дискурсу на її засіданні було з’ясовування — здатні ми на подібні спецоперації чи ні.

"Ми точно знаємо, що операція була. Тут важливо дізнатися, хто її зірвав. І наша задача - дійти до кінця та з’ясувати, чому сьогодні від нас так приховують правду", — каже людина, яка на власному досвіді знає, що таке розвідка та спеціальні операції СБУ.

Безугла, яка ще вчора обіцяла повну прозорість і відкритість — нервує, відмахується від питань журналістів і цілком серйозно питає: "Нащо зберігати матеріали, які ми отримали по справі вагнерівців?". Мовляв, чекайте нашого звіту, там все написано.

"Все це свідчить про те, що ТСК створювалась для того аби захистити тих, хто вчинив державний злочин. Аби відбілити всіх учасників злиття цієї операції", — констатує недопуск опозиції колишній спікер і нардеп Андрій Парубій.

Чому ж такий поспіх і куди спішать "слуги"? Справу "вагнерівців" кілька днів тому воскресив один зі світових медійних титанів CNN. Старший кореспондент міжнародного офісу CNN Метью Ченс чітко описав, що ЦРУ й українські розвідники 18 місяців розробляли спільну операцію по виманюванню убивць на Донбасі та Сирії. ЦРУ надавало повну технічну і навіть фінансову підтримку. Але після наради у президента — справу злили, а головорізів повернули назад до Росії.

Метью Ченс добре передав стан розпачу українських спецслужб, які ювелірно розіграли пастку із заробітками у Венесуелі.

Одразу після виходу матеріалу CNN в люди випустили піарника Андрія Єрмака Михайла Подоляка. Який, вдумайтесь, видав заяву рівня, що CNN у нас виявляється… філіал ФСБ. І це сигнал агентури із Вашингтону для російської пропаганди як треба відпрацьовувати тему.

"Із ким журналісти CNN могли поспілкуватись в Україні? Що це за аноніми, чиї слова були використані? І як перевірити, що ці аноніми не пов'язані з російськими інтересами та впливом? Це ж просто абсурдно – коли якісь "дивні джерела" щось наговорюють журналістам, це поширюється, а в результаті все завершується публічною похвалою від ФСБ. Ще з часів радянської влади спецслужби використовували, на жаль, західних діячів "втемну" – для реалізації інтересів спецслужб", – видав розлогі роздуми колишній радник Юри Єнакієвського.

Гуглимо "Метью Ченс" і отримуємо імена тих українських політиків, з якими він зустрічався найчастіше. Найбільш частий супутник американського кореспондента… президент Володимир Зеленський.

13 квітня 2021 року саме журналіста СNN, британського громадянина Ченса запросив із собою Зеленський на Донбас. І цілий день вони знімали передові та лазили по окопах. Цікаво, якщо Ченс російський агент, то що робили у цей час Іван Баканов та Андрій Єрмак? Чому вони приставили до президента цілого "агента ФСБ"? До речі, якщо подивитись фото та відео із поїздки уважно, то на кадрах можна помітити й Андрія Єрмака. Як же так сталось, що найближчий соратник гаранта пропустив до тіла найвеличнішого лідера сучасності "пряму російську агентуру"?

Але далі почалось найцікавіше. Одразу після заяви Подоляка ціла група фейсбучних блогерів як під копірку розповсюдила інфу про те, що Метью Ченс типу зробив щеплення "Спутніком". А значить нема йому віри — і це 100% агент ФСБ. До речі — домашнє завдання усім — наберіть у фейсбуці "Метью Ченс, "Спутнік", "ФСБ" — і ви побачите цікаві й несподівані прізвища. Так от рада розчарувати блогерів, які приписують Метью Ченсу славу ледве не Кіма Філбі 2.0. Нагадаю — що був у МІ-6 такий розвідник, який справді працював на СРСР. А потім на щастя вмер у Росії від алкоголізму. Пару хвилин у гуглі й ми розуміємо, що робив Ченс зі "Спутніком" насправді:

"CNN отримав ексклюзивний доступ до об'єкта, де зараз знаходиться компанія Generium Pharmaceutical, з якою був укладений контракт на розширення виробництва "Cпутнік V". Цей високотехнологічний комплекс - один з семи нових виробничих центрів по всій країні. Десятиліття тому радянські вчені досліджували біологічну зброю на полігоні в Вольгінському, приблизно в 70 милях на схід від Москви. Тепер тут виробляють вакцину для захисту людей по всьому світу від коронавірусу".

Тобто — Ченс отримав доступ у російську лабораторію. В надзвичайно цікавий об’єкт, де в часи "холодної війни" розробляли біологічну зброю. Там на місці під час репортажу він зібрав інформацію, чи є у росіян потужності для виробництва вакцини, як її пакують, чи тестують належним чином на людях.

Якби мені як журналісту випав такий шанс — я б скористалась для збору даних. І якщо треба було запостити твіт з укольчиком "Спутніка" — це невелика плата за збір унікальних даних.

Але повернемось до так званого пулу друзів Банкової. Спроби накинути на журналіста CNN Метью Ченса за статтю про те, як на фіналі "злили" операцію щодо "вагнерівців", яка робилась за підтримки ЦРУ, виглядають дуже тупо. Бо по суті так звані ЛОМи за гонорари готові забрехати пряму державну зраду. Яка несе пряму загрозу національній безпеці. Яка вкрай небезпечна у ті моменти, коли сусідня Білорусь перетворюється остаточно у сателіта РФ — і ми маємо ще 1044 кілометрів кордону з прямими ворогами. Це вкрай шкідливо, коли Міноборони заборгувало 1,5 мільярдів гривень військовим на оздоровлення, але в очах прем’єра Дениса Шмигаля Андрій Таран найкращий і найпрофесійніший міністр оборони, за якого виявляється ЗСУ стоїть горою…

На прикладі Колі Тищенка — кума Андрія Єрмака та одного з найвпливовіших "слуг народу" дуже чітко видно, що робитиме влада зі справою "вагнерівців". Вона кидатиметься з кулаками на всіх, хто не мовчатиме. Власне, саме за виступ на цю тему депутата Гео Лероса чекали кулаки Тищенка біля трибуни. А далі найвідоміший кум сучасності написав, що "парламентська трибуна" - не місце для наклепу і поширення фейків", а також, що "нікому не дозволить ображати нашого президента і побратимів по парламенту". Тільки от слід зазначити, що президент і побратими самі себе щедро топлять у болоті. І кожен хід Колі Тищенка, Саші Трухіна і навіть пішака Міші Подоляка наближає короля до мату. І свічки за здравіє.


Юрій Бутусов, головний редактор видання "Цензор.нет" прийшов на ТСК на запрошення представниці "Слуги народу" Мар’яни Безуглої:

"Ми побачили унікальну ситуацію, коли представники влади пішли на домовленості з ОПЗЖ. Вони разом у ручному режимі хочуть заговорити правду і видати той результат, який задовольнить їх. Але резонанс уже такий, що правду не сховаєш і не поставиш у куток", — каже журналіст.

Володимир Зеленський пів року грається у видатного патріота сучасності. Тут тобі порція санкцій для Віктора Медведчука і його бізнес-гаманця Тараса Козака. Тут трошки косметичних санкцій для Фірташа і страшилки деолігархізації для топсписку Forbes. Президент, спасибі йому, позбавив країну від щастя щодня увечері бачити Діану Панченко і побитого роками та угодами з дияволом В’ячеслава Піховшека. Але справа "вагнерівців" дуже чітко показала, що якщо президенту треба буде порятувати шкуру "своїх", то наш Шостий з легкістю піде на домовленості із проросійськими силами. Після такого Офіс президента та його щурі можуть спати спокійно. Мар’яна Безугла може навіть спокійно ходити у супермаркет біля дому — тут є велике щастя, що нинішні депутати ноунейми і їх ніхто не знає в лице. Подоляк видихне, бо після його висерів Метью Ченс та CNN навряд чи лазитимуть із президентом на передовій Донбасу. А значить — наш гарант стане більш залежний від улесливих порад. Тих спеціалістів по державних зрадах, які рятують тобі рейтинг нині, але кують справу про державну зраду на майбутнє. Як би там не хотів Володимир Олександрович відпочити після першого терміну — може скластися так, що релакс буде лише в кабінеті слідчого СБУ.

Недопуск опозиції на засідання ТСК по "вагнерівцям", намагання оббрехати та закрити рот усім, хто докопується до істини створить той самий ефект Барбари Стрейзанд. Коли будь-яка спроба обмежити доступ до інформації лише підвищує інтерес до неї. Коли Христо Грозєв із Bellingcat відтягував вихід свого фільму на осінь — він хотів лише одного. Отримати відповіді від влади. Банкова ще пів року тому могла продемонструвати відкритість та чесність того, що відбулось на скандальній нараді у президента рік тому. Але нинішні ТСК, Мар‘яни Безуглі й балакучі міні-песики з ОПУ фактично роблять усе аби Христо Грозєв і CNN були надовго забезпечені роботою з українськими темами.

Молода й амбітна Мар’яна Безугла навіть не уявляє як безглуздо усіма чотирма кінцівками вона влізла у справу про державну зраду.

"Такої спецоперації окремої на території не було, було документування з 2014 року", — скаже "слуга народу".

"І взагалі ми дійшли висновків, що п’ятий президент Петро Порошенко не міг санкціонувати подібну операцію", — вміло нанизує локшину на вуха журналістам далі. Ну, ви зрозуміли — коли розслідують державну зраду у близькому колі Зеленського завжди винувата невістка, тобто попередник.

"Ні, це не була операція з нашими союзниками. Це був чисто український захід. Але їх мали затримати в Туреччині. Це виглядає просто як план, але це не спецоперація…Це був план G", — добиває здоровий глузд Мар’яна.

Мушу констатувати, що так безглуздо українські президенти іще не закінчували. Зеленський і тут показує турборежим самознищення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як в Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...