"Вагнеру" стає все скрутніше: Українці відбили втрачені позиції навколо Бахмута, - ISW

Геолокаційні кадри, опубліковані 31 березня, свідчать про те, що українські війська провели контратаку на південний захід від Бахмута та відновили втрачені позиції на південь від Іванівського (близько 7 км на південний захід від Бахмута), повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські війська продовжили штурм міста Бахмут і провели додаткові безуспішні наступальні дії на північний захід від Бахмута в районі Оріхово-Василівки (12 км на північний захід).

Геолокаційні кадри, опубліковані 31 березня, показують прапор групи "Вагнера" на будівлі в центрі Бахмута в межах кількох кварталів (в межах 400 метрів) від будівля міської адміністрації. Російські "воєнкори" стверджували, що війська "Вагнера" продовжували атакувати північний і південний Бахмут і безуспішно намагалися наступати на захід у напрямку до Хромового.

Один відомий військовий блогер зазначив, що "Вагнеру" не вдається досягти значного прогресу в Бахмуті і що всі атаки в місті та навколо нього безуспішні. Власник групи "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що немає жодних ознак того, що українські війська залишають Бахмут і закликав звичайні російські сили навколо Бахмута продовжувати утримувати фланги і підтримувати операціїї в місті.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр 31 березня заявила, що віддана оборона України Бахмута стала "найдорожчою" російською спробою за період війни та зазначила, що "час, озброєння, техніка та величезні втрати, витрачені противником на захоплення Бахмута не виправдовує себе з точки зору військової доцільності".

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський 31 березня повідомив, що російські війська на окремих ділянках Бахмута помітно нервують через те, що у них менше людських ресурсів для штурму українських позицій.

31 березня російські війська продовжували наступ на лінії фронту Авдіївка-Донецьк. Опубліковані 31 березня геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися у Веселе (6 км на північ від Авдіївки).

Російський "воєнкор" стверджував, що російські війська здійснили штурм поблизу Степового (9 км на північний захід від Авдіївки) та Кераміка (15 км на північний захід від Авдіївки) і розпочали наступальні операції на західні частини Авдіївки. Він стверджував, що тривають бої під Первомайським (11 км на південний захід від Авдіївки) і що російські війська штурмували українські позиції в західній Мар'їнці (27 км на південний захід від Авдіївки).

Також він стверджував, що біля Водяного (8 км на південний захід від Авдіївки) діє батальйон так званої "ДНР" "Сомалі" 1-го армійського корпусу, а українські сили вели штурм у напрямку Пісків (9 км на південний захід від Авдіївки). Український Генштаб повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії під самою Авдіївкою; за 14 км на північний захід від Авдіївки біля Новобахмутівки, Новокалинового та Степового; і в межах 27 км на південний захід від Авдіївки біля Сіверного, Водяного, Первомайського, Красногорівки та Мар'їнки.

31 березня російські війська не проводили жодних підтверджених наземних атак у західній частині Донецької області. Речник Східного угруповання військ Росії Олександр Гордєєв заявив, що російські війська відбили українську розвідку в невизначених районах західної частини Донецької області. Російський "воєнкор" заявив, що елементи БАРС-23 (російський бойовий резерв країни) воюють поблизу Вугледара (30 км на південний захід від Донецька).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...