Вакцинувався "Спутніком" - сиди в Росії: Ті, хто отримав щеплення Sputnik V, не можуть в’їжджати в США

Потенційно погана новина для тих, хто вакцинований російським Супутником V.

Коли США знову відкриють свої кордони для мандрівників, вакцинованих проти COVID-19 в листопаді, нові правила можуть виключити людей, вакцинованих препаратом «Русский Супутник», повідомляє Washington Post. Це результат того, що вакцина не авторизована Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ).

Хоча остаточні правила і протокол, які будуть застосовуватися з листопада на кордонах США, ще не встановлені, представники адміністрації президента Джо Байдена оголосили, що людям, вакцинованим препаратами, схваленими FDA або ВООЗ, буде дозволено в’їзд в США.

Це потенційно погана новина для тих, хто вакцинований російським Супутником V і, серед іншого, Індійська вакцина Коваксін, якої – на відміну, наприклад, від китайських препаратів Sinopharm і Sinovacu – поки немає в списку ВООЗ.

ВООЗ призупинила процес затвердження Sputnik V.

Більш того, минулого тижня ВООЗ призупинила процес затвердження Sputnik V після того, як перевірка на одному з заводів показала, що процес виробництва вакцини не відповідає відповідним стандартам.

Супутник V прийнятий в 70 країнах світу

«Ми виступаємо проти спроб політизувати боротьбу з COVID-19 і дискримінувати ефективні вакцини заради короткострокових політичних або економічних вигод», – заявив Російський фонд прямих інвестицій (RFPI), установа, що просуває Sputnik V.

RFPI додав, що, незважаючи на призупинення процесу авторизації з боку ВООЗ, швидке схвалення цієї організації майже напевно через «поки видатних результатів» препарату.


Раніше стало відомо, через що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) призупинила процес сертифікації російської вакцини від COVID-19 "Спутник-V" і чекає додаткової інформації від виробника.

Про це повідомив заступник глави Панамериканської організації охорони здоров'я доктор Жарбас Барбоса, передає пресслужба ВООЗ.

За його словами, щоб отримати схвалення з боку Всесвітньої організації охорони здоров'я, виробник вакцини повинен надати інформацію за трьома критеріями: перш за все, про саме місце виробництва, яке повинно відповідати встановленим стандартам; по-друге, про безпеку вакцини; і по-третє, про її ефективності.

"Процес схвалення вакцини "Спутник-V" з боку ВООЗ був припинений, тому що під час інспекції на одній з фабрик, яка становить частину виробництва вакцини "Спутник-V", було виявлено, що ця фабрика не відповідає новим правилам "найкращої практики виробництва", — заявив Барбоса.

Він додав, що російські виробники повинні внести необхідні зміни до виробничого процесу і повідомити про це у ВООЗ, після чого буде проведена нова інспекція.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...