Варто чекати на півтора-два місяці атак із "подвоєною" кількістю ракет, - Роман Шрайк

"Сьогодні – велика комбінована ракетно-дронова атака на українську інфраструктуру. Згадаймо про цикли російських обстрілів", - пише відомий український блогер Роман Шрайк на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Зазвичай вони відбуваються за таким принципом:

1) посилені атаки (приблизно два місяці);

2) атаки в режимі "скільки виробили, стільки й запустили" (три – п'ять місяців);

3) перерва на накопичення ракет (приблизно два місяці).

Потім повторення.

Перший період атак був із 10 жовтня 2022-го до 9 березня 2023-го (п'ять місяців). Потім перерва один місяць і три тижні.

Другий період – із 28 квітня до 25 вересня 2023-го (п'ять місяців). Потім перерва два місяці й два тижні.

Третій період – із 8 грудня 2023-го до 11 липня 2024-го (сім місяців). Потім перерва один місяць і два тижні.

А сьогодні новою атакою розпочався четвертий цикл. Імовірно, далі варто чекати на півтора-два місяці атак із "подвоєною" кількістю ракет, а потім – на новий перехід на режим "скільки виробили, стільки й запустили".

Нагадаю, що я підраховую ракети, які є основою масованих атак: Х-101 і "Калібр".

Можна просумувати кількість ракет, використаних протягом усього циклу атак, поділити на тривалість циклу і так зрозуміти рівень виробництва.

За моїми підрахунками, під час другого циклу обстрілів у середньому на місяць РФ виробляла приблизно 60 ракет Х-101 і 35 ракет "Калібр".

Під час третього циклу – у середньому 61 ракету Х-101 на місяць, а статистика по "Калібрах" зламалася, оскільки їх використовували рідко й нерівномірно.

Зважаючи на це, можна очікувати, що впродовж найближчих кількох місяців будуть вистрілювати приблизно 120 Х-101 на місяць, а потім перейдуть на 60 ракет на місяць. Періодичність обстрілів прогнозувати складно, оскільки концепція в рашистів постійно змінюється. Поки так".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракетный удар России по Украине 26 августа стал самым массовым за все время войны - Злий Одесит

понеділок, 26 серпень 2024, 23:40

Массированный комбинированный удар вместо Дня Независимости Украины, о чем неоднократно предупреждалось, российские оккупанты провели 26 августа. Целями удара, в который входили разные средства поражения, была энергетическая инфраструктура, а также дру...

Африка ось-ось спалахне: В ключовому регіоні світу назріває війна, яку ніхто не помічає, - місцеві аналітики

понеділок, 26 серпень 2024, 22:14

На сході Африки, куди Україна продає своє зерно, незабаром може спалахнути нова велика війна. Агресором може виступити Ефіопія. Про це в авторській статті для The New York Times пишуть наукові співробітники Університету Могадішо (Сомалі) Аф’яр Елмі та ...