"Варвари не міняються": 83 роки тому СРСР вчинив страшний злочин проти українського народу, - політолог

"18 серпня 1941 року о 20:15 після отримання інформації про прорив німецьких військ в районі Запоріжжя греблю ДніпроГЕСу було підірвано працівниками НКВС. Унаслідок вибуху 20 тонн толу (за іншими даними – амоналу) в греблі виникла пробоїна завдовжки 135 або 165 метрів", - пише політолог та військовий Віктор Таран на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"В ту ж мить вниз рванула багатометрова хвиля, спричиняючи руйнування і загибель людей, які опинились у береговій зоні. Жертви серед червоноармійців та цивільного населення оцінюються цифрами від 20 тисяч до 80-120 тисяч осіб.

Проте просуванню німецької армії це ніяк не зашкодило. Пройшло 83 роки і росіяни повторили цей самий злочин, але тепер із Каховською ГЕС.

Знову маємо затоплення, руйнування і людські жертви. Варвари не міняються".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни можуть досі не вірити, що війна проти України була помилкою, - британський політолог

понеділок, 19 серпень 2024, 0:20

Росіяни можуть досі не вірити, що війна проти України була помилкою, не кажучи вже про те, що настав час укладати мир. При цьому після захоплення ЗСУ частини Курської області дехто відчуває злість на українців як ніколи. Про це у своїй статті для The S...

"Лють 2.0": В "Азові" показали роботизований дрон із кулеметом, який є у них на озброєнні (фото)

неділя, 18 серпень 2024, 22:30

Військовослужбовці 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Національної гвардії України показали бойову платформу "Лють 2.0", який на озброєнні бригади. Відповідні фото пресслужба "Азову" оприлюднила в Telegram, передають Патріоти України. За словами війсь...