"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України.

"Путін не зміг би довго продовжувати війну, якби Китай зайняв позицію відповідно до статуту ООН. Навіть на голосуванні у Радбезі про нерозміщення ядерних компонентів у космосі Китай утримався, Росія показово заблокувала, а всі країни проголосували за таке рішення. Однак так світ не буде нормально розвиватися, і виграти китайці у цій грі не зможуть, бо треба мати реноме, розвивати свій вплив, якщо вони хочуть у майбутньому вийти на перші позиції. На мою думку, Путін їде не через те, що йому треба кудись поїхати, де його не арештують і картинки будуть красиві, а це васал їде до сюзерена. До речі, про це Китай прямим текстом вже говорить", - зауважив дипломат.

За його словами, і це змушений ковтати Путін, і Китай також мовчазно приймає таку формулу. "Путін поїде випрошувати додаткову допомогу. Звісно, буде просити більше, у цьому є побоювання США, щоб Китай не став активно постачати Росії озброєння. Про це зараз у першу чергу говориться. Безумовно, є важелі впливу. Не думаю, що треба якось тиснути, а краще аргументовано показати програшність такої позиції Китаю. І це буде зроблено, як тільки будуть успіхи з боку України та наших партнерів, тоді Пекін змушений буде поміняти позицію. Ніхто з лузерами бути не хоче. Єдине, що Китай стратегічно розглядає війну Росії проти України у контексті з США, і це для нас не дуже сприятлива історія. Ми маємо розуміти, що у двополюсному світі нам доведеться займати певну позицію, яка вже зрозуміла", - резюмував Валерій Чалий.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...