"Ваш редактор мав би працювати краще": Лондонське видавництво помістило фото українських дітей на обкладинку книги про РФ

Незалежне лондонське видавництво Bloomsbury використало зображення евакуації українських дітей для обкладинки книги про росіян, які нібито «наважилися думати інакше, ніж путінський режим». Про це повідомила українська письменниця Тетяна Денфорд в Х, передають Патріоти України.

На обкладинці книги Сари Рейнсфорд, яка тривалий час була кореспонденткою BBC в Росії, розміщено фото, зроблене в Україні у 2022 році. «Чи можете ви пояснити, чому ви використовуєте фотографію (українських дітей, яких змушують покинути свою країну) на обкладинці вашої книги про… Росію?» – обурилась українська письменниця в соцмережі.

На обкладинці зображено українських дітей, які покидають країну через російське вторгнення. Фото, зроблене в лютому 2022 року на львівському вокзалі, раніше публікувалося в статті Der Spiegel.

Тетяна Денфорд закликала Сару Рейнсфорд і видавництво Bloomsbury бути уважнішими при виборі ілюстрацій і правильно використовувати термінологію. «Цю війну слід називати «війною Росії в Україні», а не «українською війною» . Те, що у вас понад 80 тис. підписників, не означає, що ви можете бути лінивим. Ваш видавець мав би працювати краще. Ваш редактор мав би працювати краще. Було б корисно, якби ви працювали краще», – написала українська письменниця.

Авторка книги на момент публікації не відповіла на звернення українки та не пояснила ситуацію, що склалася. Щодо змісту книги, то вона про росіян, які нібито пішли проти режиму і виступили проти вторгнення в Україну.

«У 2021 році журналістка BBC Сара Рейнсфорд вирішила написати книжку про те, як росіян, які наважилися думати інакше, ніж путінський режим, називають ворогами, іноземними агентами і навіть зрадниками… Це історія про те, як Владімір Путін змінив Росію настільки глибоко, що зміг розв’язати найбільший конфлікт у Європі з часів Другої світової війни», – йдеться в анотації книги.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Что теперь? Жаловаться в ООН? Да что ж это такоє... Весь мир смеется": росіяни бурхливо реагують на знищення порому у Керченській протоці

п’ятниця, 23 серпень 2024, 22:15

Залізничний пором з цистернами, який був пошкоджений внаслідок атаки на порт "Кавказ", затонув. Влада Краснодарського краю РФ заявила, що пором був атакований українськими військовими. У російському сегменті мережі з цього приводу здійнялась справжня п...

Молитви попів Гундяєва не допомогли: Пожежа на нафтобазі під Ростовом перекинулась на міську забудову (фото, відео)

п’ятниця, 23 серпень 2024, 21:30

Потужна пожежа на нафтобазі у Пролетарську Ростовської області, яка триває шостий день поспіль, перекинулась на міську забудову. Про це повідомляють Патріоти України, посилаючись на російські пабліки. Там зазначають, що станом на вечір 23 серпня вогонь...