Важка та важлива ціль: Сили оборони знищили на Донбасі російський ЗРК "Бук-М1" (відео)

Сили оборони знищили самохідну установку російського зенітного комплексу Бук-М1-2 на Донеччині.

Про це повідомляє аналітична команда Ukraine Weapons Tracker.

Українським військовим вдалось знищити пускову установку 9A310M1-2 зенітного комплексу. Заявлено, що успішний удар було нанесено завдяки БПЛА.

Установка була уражена поблизу населеного пункту Пантелеймонівка в Донецькій області.

Аналітичній команді Ukraine Weapons Tracker вдалося розпізнати самохідну пускову установку завдяки характерним конструкціям у верхній частині її корпусу.

Раніше, 10 квітня, у мережі з’явилось відео з тієї ж локації, на якому було зафіксовано характерний стовп полум’я та білого диму від горіння великої кількості ракетного палива.

Автор відео повідомляв, що на кадрах зображено горіння ураженого безпілотником ЗРК Бук-М1 росіян.

Установки зенітного комплексу Бук-М1 – це важлива ціль. Вони становлять основу протиповітряної оборони наземних підрозділів та захищають їх від тактичної авіації супротивника.

Востаннє подібний зенітний комплекс українським військовим вдалось знищити у березні на території тимчасово окупованої частини Запорізької області.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...