Важка ціль: FPV-крило з "машинним зором" уразило захищений РЕБом танк (відео)

Російський Т-72Б3 зразка 2022 року з комплексом РЕБ у прицілі українського дрону. Фото: 60 ОМБр

Український FPV-дрон літакового типу з системою донаведення «пробився» крізь ворожий РЕБ та уразив Т-72Б3 окупантів. Кадри ураження опублікував Сергій Стерненко.

Оператори 60 механізованої бригади за допомогою FPV-дрона з системою «машинного зору» обійшли ворожий комплекс радіоелектронної боротьби та уразили танк окупантів.

На фінальному відрізку польоту безпілотник літакового типу успішно захопив у приціл ворожу бойову машину та самостійно навівся на неї.

Уражений танк росіян вдалося знайти та верифікувати на інших кадрах, де можна детальніше роздивитися місце влучання та наслідки удару.

«Зайшла колона бронетехніки РФ. Наші FPV-дрони падали як мухи на всіх частотах, тому що на головному танку їхав РЕБ-монстр», — розповідає Сергій Флеш деталі того бою.

За його словами, комплекс РЕБ виявився комбінацією одразу кількох систем, що одночасно створювали перешкоди фактично на всіх популярних діапазонах від 700 МГц до 2,4 та 5,8 ГГц.

Усі модулі РЕБ були скріплені на даху башти мотузкою та живилися від розміщеного поряд бензинового генератора.

«Пілотам, звичайно, було тяжко. Але здогадайтеся, чи врятував танк РЕБ-монстр? Не врятував. Наші доблесні пілоти з низки підрозділів його вразили», — зазначив Флеш, маючи на увазі дрон із системою донаведення.

Уражений російський Т-72Б3 зразка 2022 року з комплексом РЕБ, 5 квітня 2024 року.

Судячи з кадрів ураженої техніки та опису бою, дрон зміг вибити станцію постановки перешкод, після чого вже інші безпілотники змогли добити ворожу бронетехніку.

Дрони Darts

Найімовірніше, для завдавання вирішального удару по танку супротивника бійці 60 ОМБр використали безпілотник Darts, які закуповує для українських військових волонтер Сергій Стерненко.

Безпілотники Darts здатні нести бойову частину масою 4 кг на відстань до 40—50 км, залежно від акумулятора, а радіус їх роботи сягає 30 кілометрів.

Darts має розмах крил 1,9 метрів та фюзеляж завдовжки 1,5 метра. Безпілотник, оснащений одним двигуном, здатен літати на швидкості 60 км/год та розвивати максимальну швидкість 160 км/год.

Український дрон Darts.

Попри високі параметри він коштує усього близько 40 тисяч гривень (1100 доларів) завдяки широкому використанню елементів від звичайних FPV-коптерів. Втім, через інтеграцію бортового комп’ютера з системою «машинного зору» його вартість мала зрости.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...