"Вбивати своїх, щоб зупинити цю навалу, сенсу немає": Експерт прокоментував масштабний наступ росіян на Луганщині

"Вбивати своїх, щоб зупини цю навалу, сенсу немає": експерт прокоментував масштабний наступ росіян на Луганщині

Військовий експерт Михайло Притула пояснив тактику ЗСУ. Він прокоментував ТСН масштабний наступ росіян з Луганської області, передають Патріоти України.

"Скажімо так, невеликі прориви там обов'язково будуть, тому що росіяни накидують туди піхоту. Якщо йде стотисячна армія треба мати певну потужність. Витрачати свої сили, вбивати своїх солдат, щоб зупини цю навалу, сенсу немає. Треба їх пропустити, зробити їм "мішок", потім знищувати там", - зазначив Михайло Притула.

Експерт також пояснив, що українська армія маневрує, а командування береже живу силу. "А росіяни за будь-яку ціну в живій силі захоплюють там одне село, в якому ніхто не живе, наприклад. Тобто логіка дій абсолютно різна: наші бережуть своїх солдат, а росіяни намагаються захопити якесь село і звітувати про це, як велике досягнення. Це не є велике досягнення і такий прорив означає лише те, що вони там поклали кілька тисяч солдатів", - додав він.

Водночас він зауважив, що це не є катастрофою, а, скоріше, навпаки. "Краще запустити їх, знищити живу силу, потім коли вони закінчаться - вони самі зроблять жест "доброї волі", втечуть. Для Шойгу це абсолютно необхідна ситуація, щоб хоча б якоюсь перемогою затьмарити програш в Бахмуті, який не за горами", - заявив експерт.

Підписуйся на сторін

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...