"Вбивство честі": Батько відрубав голову 13-річній доньці

Дівчинка хотіла вийти заміж за 35-річного коханого.

Дівчинка хотіла вийти заміж за 35-річного коханого. Вона втекла з дому, але її повернули батькові поліцейські, пише Irnak, передають Патріоти України

В Ірані чоловік скоїв так зване "вбивство честі" і обезголовив власну дочку за зв'язок з 35-річним чоловіком. 13-річна Роміна Ашрафі була вбита уві сні.

Вбивство сталося в місті Хавіг, провінції Талеш. 13-річна Роміна Ашрафі була закохана в 35-річного Бахмана Хавари і хотіла вийти за нього заміж. Батьки були проти з релігійних причин. Тоді пара втекла з дому і була відсутня п'ять днів. Потім їх спіймали і дівчинку змусили повернутися додому. Бахмана заарештували на добу і потім відпустили.

Роміна Ашрафі і її коханий

Батько дівчинки стверджував, що Бахман вкрав також його худобу і гроші, а його дочка утримував силою. Сама дівчинка говорила поліцейським, що побоюється за своє життя. Однак її повернули в рідну домівку.

Через кілька днів її батько дочекався, поки її мати відправитися прати білизну, з'явився в кімнату сплячої дочки і відтяв їй голову серпом. А потім вийшов на вулицю з закривавленим зброєю в руках і здався владі.

Роміна Ашрафі була вбита

І хоч зараз він під вартою, тюремний термін йому не загрожує. За іранськими законами шаріату чоловік може вбити жінку, якщо він є її опікуном і, якщо вона, на його думку, його зганьбила. Відплати за пролиту кров можуть зажадати інші родичі чоловічої статі, але вони зазвичай цього не роблять.

знаряддя вбивства

Щороку в Ірані, прикриваючись цим законом, вбивають десятки жінок і дівчаток. Хоч офіційних даних немає, у 2014 році Хаді Мустафа з МВС Ірану стверджував , що на ці вбивства припадає 20 відсотків всіх іранських злочинів.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...