Вчені назвали 6 корисних звичок, які насправді не такі вже й корисні

Деякі здорові звички насправді мають побічні ефекти і можуть принести шкоду.


Ви впевнені, що ведете здоровий спосіб і правильно харчуєтеся? Однак деякі на перший погляд корисні звички можуть мати протилежний ефект, передають Патріоти України.

При найближчому розгляді деякі корисні звички виявляються не такими вже й корисними. Експерти медичного порталу Webmd.com назвали шість здорових звичок, які насправді мають побічні ефекти і можуть принести шкоду.

Дієтична газована вода

Скорочення споживання цукру, безумовно, корисно, але штучні підсолоджувачі можуть викликати інші проблеми. Дослідження показують, що люди, що вживають дієтичні газовані напої, зазвичай їдять більше, особливо калорійних продуктів. У них також зазвичай вищий індекс маси тіла (ІМТ). Ваш найкращий вибір — чиста вода. Ви завжди можете додати смаку і аромату за допомогою малини, м’яти, лимона або лайма.

Відсипатися у вихідні

Спати у вихідні - це здорово, але це не компенсує відсутність 7−9 годин сну на добу в будні дні. Це може порушити роботу вашого біологічного годинника і викликати слабкість. У вас також можуть бути проблеми з концентрацією уваги або реакцією. Кращий спосіб повернутися в нормальний ритм — раніше лягати спати і кожен день прокидатися приблизно в один і той же час.

Пити червоне вино

Улюблене багатьма червоне вино містить антиоксиданти, так звані поліфеноли, які вважаються корисними для серця. Однак фактично жодне дослідження не показало будь-якої певної користі для здоров’я від вживання червоного вина. Звичайно, ви можете насолоджуватися ним в помірних кількостях — один келих в день для жінок і два для чоловіків. Але робити це тільки тому, що вважаєте корисним, не варто. Пам’ятайте, що надмірне вживання алкоголю веде до серцевих захворювань, інсульту, високого кров’яного тиску і навіть деяких видів раку.

Відмова від вуглеводів

Вуглеводи — це макроелементи, вони дають нам енергію і служать паливом для м’язів і мозку. Тому повна відмова від них, як і у випадку з кето-дієтою, може виявитися не дуже хорошою ідеєю. Краще виробити хороші звички, яких можна дотримуватися постійно, наприклад вживати більше вуглеводів, коли ви активні, і менше, коли неактивні.

Очищення соками або детокс

Очищення соками не робить нічого такого, з чим ваше тіло не упоралось би самостійно. Більш того, детокс позбавляє вас життєво важливих поживних речовин, таких як білки і жири. Ваш організм прекрасно очищає себе сам завдяки ниркам, печінці та легеням, тому кращий план харчування — це такий, який дає вам вітаміни і мінерали, необхідні для підтримки здоров’я цих органів.

Покладатися на харчові добавки

Вашому організму потрібно багато різних вітамінів і мінералів, щоб правильно функціонувати. Може здатися, що простіше прийняти все це в таблетках. Деякі харчові добавки, такі як кальцій, можуть допомогти заповнити прогалини, але вони не замінять повноцінного харчування. Організм краще засвоює поживні речовини, якщо ви отримуєте їх з їжею.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...