Вдало для українців розмістили своїх солдатів: Як російські командири зробили послугу ЗСУ і HIMARS

Російські командири зробили послугу Збройним силам України і HIMARS, розмістивши своїх солдатів у віджатих готелях і базах відпочинку. Оскільки українським захисникам вдається вражати цілі дедалі глибше в тилу армії Росії на тимчасово захоплених територіях. Про це повідомив Telegram-канал "Досьє Шпигуна", який належить співробітнику однієї зі спеціальних служб, передають Патріоти України.

В останні кілька днів ЗСУ обстрілювали місця ночівлі військовослужбовців ЗС РФ та ПВК "Вагнер". Як пояснює автор, однією з основних причин успішного ураження цілей українськими захисниками є недбалість командування окупантів. Оскільки вони обирають для розміщення військовослужбовців путінської армії місця, де солдати будуть якомога концентрованішими в одному місці.

"Це робиться через недовіру командування до своїх підлеглих (боротьба з дезертирством, пияцтвом та іншою "нестатутною" діяльністю). Тому місцями розміщення військовослужбовців зазвичай стають корпуси для проживання готелів, дитячих таборів, гуртожитків, турбаз та баз відпочинку. Таких об'єктів на березі Азовського моря вдосталь. І, відповідно, такі об'єкти стають ідеальною метою для ЗСУ. Командири підрозділів ЗС РФ надали їм велику послугу та зібрали своїх військовослужбовців максимально кучно", – зазначається в повідомленні.

Крім того, наносити точні удари допомагає широка мережа інформаторів серед місцевого населення. Вони максимально оперативно передають інформацію про те, "де" та "скільки" військовослужбовців ЗС РФ перебуває у той чи інший час.

Лише за останні декілька днів "бавовна" відбулася в:

  • Стаханові (готель "Гостьовий дім Жданова", де розміщувалися "вагнерівці");
  • Мелітополі (готельний комплекс "Привал мисливця", за словами російських воєнків на момент " прильоту" у готелі перебувало понад двісті військовослужбовців ЗС РФ);
  • Сватовому (гуртожиток, де концентрувалися "вагнерівці")

Крім того, у селищі Радянське, що у тимчасово окупованому Криму, сталося займання гуртожитку, де проживали сотні мобілізованих росіян (відповідальність за підпал узяв на себе партизанський рух "АТЕШ").

"Шанси загинути в тилу стають все вищими", – резюмував автор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Влада Харкова має розробити план укріплення міста, а не відновлення, - депутатка облради

вівторок, 14 травень 2024, 14:02

Депутатка Харківської обласної ради Галина Куц вважає, що Харків під час війни має переорієнтуватись на стратегію укріплення, а не відновлення, передають Патріоти України. "Влада Харкова вже давно має переорієнтуватись у напрямку стратегії укріплення м...

Якби мій підрозділ у 2023-му побачив відкриті групи окупантів - жити їм було б пару хвилин. Чому під Вовчанськом зараз не так? - Юрій Луценко

вівторок, 14 травень 2024, 13:55

"Щодо Вовчанська", - пише український політик та колишній генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Паніці – ша! Ніяких катастрофічних подій не відбулося. Росіяни продовжують страте...