Вдалий день для любовних справ - побачень і зізнань, весілля: Народні прикмети на 30 жовтня. Що варто зробити, а чого уникати

За повір'ям, цього дня особливо небезпечно порушувати обіцянку, яку ви дали іншій людині

30 жовтня вважається вдалим днем для збору грибів в лісі

Православна церква України 30 жовтня за новим стилем вшановує пам'ять і єпископа Зиновія Егейського і його сестри Зиновії, священномученика Маркіяна Сіркузького, а також апостолів від 70-ти Марка, Тертія, Артемія і Юста. За старим стилем 30 жовтня церква вшановувала святого пророка Осія.

Наші предки в народне свято 30 жовтня вітали рибалок і мисливців. Дата вважається вдалою для занять, а також для збору грибів в лісі. В цілому наші предки намагалися проводити цей день на свіжому повітрі. На вечерю готували страви з того, що вийшло добути - риби, м'яса і грибів.

У свято 30 жовтня люди вітали синичок, які приблизно в цей період прилітали на зимівлю в Україну. Птахів підгодовували і робили для них годівниці. Якщо Синиця прилетіла у двір або в сад, то це вважалося дуже хорошою прикметою.

Селяни в це народне свято оглядали вози та інший транспорт з колесами, чистили і лагодили його, змащували мастилом. У північних областях вози вже міняли на сани. Люди вірили, що якщо в цей день господар подбає про транспорт, то в наступному році проблем на дорозі ніколи не буде.

30 жовтня здавна вважається вдалою датою для любовних справ, побачень і зізнань, а також для весілля.

Що не можна робити 30 жовтня

У цей день не можна ображати птахів, лаятися і кричати на них, проганяти, кидатися предметами. Заборонено різати на м'ясо домашню птицю.

Не варто починати нові справи і братися за нові проекти - все нове в цю дату приречене на провал. А якщо є давні справи, то краще їх в цю дату закінчити, інакше вони надовго затягнуться.

Не варто в цей день ділитися радісними новинами, розповідати про досягнення і нові покупки малознайомим і незнайомим людям. Підвищується ймовірність стати жертвою пристріту через заздрісників.

Не варто в цей день байдикувати і лінуватися.

Уникайте сварок і лайки в цей день, не згадуйте старі образи і не кажіть грубості близьким людям. Якщо посваритися 30 жовтня, то відносини зіпсуються надовго.

Не можна викидати залишки їжі - краще віддайте їх домашнім тваринам або птахам.

Не можна порушувати обіцянку, яку ви дали іншій людині.

Заборонено ламати чагарники чи витоптувати траву.

Прикмети погоди 30 жовтня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Коти міцно сплять весь день - до потепління.
  • Сонце заволокло хмарами - до дощу.
  • Вночі яскраво світить місяць і не видно хмар - до похолодання.
  • Якщо навколо Сонця з'явилися кола, то насувається буря.
  • Чути спів птахів 30 жовтня - до пізньої зими.
  • Якщо прилетіло багато синиць, то наближається похолодання.
  • Птахи нахохлилися і мало рухаються - до погіршення погоди.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...