Велика Британія передасть Україні ракети Brimstone 2

Велика Британія планує передати Україні 600 ракет Brimstone у рамках пакету військової допомоги. Про це повідомляє видання The Guardian.

Під час конференції на тему військової допомоги міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив передачу Україні 600 ракет класу “повітря-земля” Brimstone 2.

Сьогодні я можу сказати, що ми також відправимо ще 600 ракет Brimstone на театр бойових дій, що буде неймовірно важливим для того, щоб допомогти Україні домінувати на полі бою“, – сказав він.

Уоллес зазначив, що Британія “розблокувала” низку пакетів військової допомоги за останній рік та “йде далі”, передаючи Україні роту основних бойових танків Challenger 2.

Також він додав, що Британія працюватиме з США та іншими союзниками, щоб переконатися, що цей пакет буде доставлений Україні належним чином.

Brimstone

Brimstone – ракета класу “земля-земля” або “повітря-земля”. Розроблена міжнародним консорціумом MBDA для британських Королівських ПС.

Ракета Brimstone має довжину 1,8 м і діаметр 180 мм. Її багатофункціональна тандемна бойова частина важить 6,3 кг і здатна пробивати динамічну броню. При цьому вага ракети становить близько 50 кг.

Система наведення використовує радар міліметрових хвиль і напівактивний лазер, якими захоплює ціль при наведенні.

Дальність ураження ракетами Brimstone 2 з літака – 60 км. При пуску ракети з землі дальність зменшується до 10-12 км.

Brimstone в Україні

Для пусків ракет Brimstone українські військові застосовують наземні пускові установки, встановлені на малотоннажний вантажний транспорт.

«Особливість ракети – те, що вона сама автоматично захоплює цілі, реагуючи на масу металу в радіусі далі 2 км від точки пуску. Тож своїм бронемашинам і мирним трактористам, які раптом потраплять в зону польоту — не пощастить», – йдеться у коментарі Леоніда Маслова до відео.



Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...