Велика загроза для західної техніки: Росія збільшила виробництво "Ланцетів", - Reuters

Російські окупанти нарощують використання недорогих безпілотників “Ланцет”, які здатні знищувати військову техніку, що в багато разів перевищує їхню вартість, і від яких непросто захиститися. Про це повідомляє Reuters із посиланням на українських військових, передають Патріоти України.

Безпілотники “Ланцет” дедалі частіше пошкоджують або знищують таку цінну для України техніку як танк Leopard 2 чи самохідна гаубиця Caesar, йдеться у повідомленні.

Українські військовослужбовці з чотирьох різних артилерійських команд у розмові з Reuters назвали їх однією з головних загроз, з якими вони зіткнулися на полі бою. Дехто із солдатів говорить, що останніми місяцями їх використання зросло.

Помічник старшого наукового співробітника Центру нової американської безпеки Семюель Бендетт відзначив, що Міністерство оборони Росії заохочує збільшення виробництва "Ланцетів” як дешевого способу вразити дорогоцінне західне обладнання, передане Україні для контрнаступу. Згідно з загальнодоступними російськими джерелами, такий дрон коштує приблизно 3 мільйони рублів (близько 35 тисяч доларів).

Для порівняння, аналітики оцінюють одну ракету С-300, яку використовує Росія, у щонайменше кілька сотень тисяч доларів. Танк Leopard 2 коштує кілька мільйонів доларів. “Ланцет” несе відносно невелике вибухове навантаження — у межах від 1,5 до 5 кг. Однак, незважаючи на меншу потужність, ніж артилерійський снаряд, він здатний завдати значної шкоди. Окрім того, ці дрони управляються пілотом у режимі реального часу, що робить їх небезпечнішими.

За словами Бендетта, найновіша модель “Ланцет 3” може долати відстань до 50 км, завдяки чому він може вражати цілі глибоко за українськими лініями. Його здатність переслідувати свою ціль робить його загрозою для високоцінного обладнання, такого як танки, самохідні артилерійські установки та ракетні системи.

Однією з українських машин, які знаходяться під найбільшим ризиком, є БМ-21 “Град” - велика вантажівка радянських часів, яка може вистрілити до 40 ракет по великій території. Його вогнева міць робить його пріоритетною мішенню для таких безпілотних літальних апаратів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...