"Великий головний біль": Західний аналітик пояснив, як постачання F-16 зламає всі плани Путіна щодо війни в Україні

Постачання США та союзниками винищувачів F-16 Україні буде "серйозним головним болем" для російського диктатора Володимира Путіна. Таку думку висловив військовий аналітик і колишній пілот Шон Белл, інформує SkyNews, передають Патріоти України.

Коментуючи цей крок, пан Белл сказав, що президент Володимир Зеленський просив про винищувачі протягом останнього року, український лідер говорив, що повітряні сили Росії більші та краще оснащені, ніж українські, що робить країну вразливою.

"Але, навіть якби Україні подарували одну ескадрилью F-16, це не забезпечило б надійних або спроможних бойових можливостей авіації", – сказав він.

Аналітик сказав, що Україні потрібні навчені пілоти та матеріально-технічна підтримка, а також широкий спектр засобів підтримки, що потребує часу та багато грошей.

Чому літаки F-16?

Експерт заявив, що F-16 — це компактний багатоцільовий винищувач, який здатний виконувати роль повітря-повітря і повітря-земля і є найбільш експортованим швидкісним реактивним літаком у світі.

Тільки в ЄС Бельгія, Данія та Норвегія мали 125 винищувачів F-16, але їх поступово замінюють більш сучасні F-35.

Крім того, 24 нідерландських F-16 незабаром мають бути зняті з експлуатації, тоді як Норвегія зняла з експлуатації 64 літаки минулого року – усі вони можуть забезпечити пул літаків для України, пояснив пан Белл.

Експерт додав, що ця новина буде "великим головним болем" для Путіна, оскільки російський президент сподівався, що інтерес Заходу до конфлікту зменшиться наприкінці року. "Але F-16 — це багаторічне зобов’язання", — сказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Для інавгурації Путіна вибрали сатанинський день: Відомий астролог поділився прогнозом щодо найближчого майбутнього Росії

середа, 1 травень 2024, 13:05

Астролог Влад Росс передбачає, що в травні Росію чекають складні події, починаючи вже з того, що інавгурація Путіна відбудеться у "сатанинський день". Ворогові не вдасться захопити Часів Яр, заразом всередині РФ можуть відбутись нові теракти та перевор...

"Весна, труд и Петербург": У Росії з першотравневих плакатів прибрали слово "мир" (фото)

середа, 1 травень 2024, 12:28

З нагоди Дня праці 1 травня, який у РФ відзначають відповідно до канонів радянських традицій, у деяких великих містах прибрали слово «мир» з пропагандистського гасла часів СРСР «Мир! Труд! Май!», зазначають Патріоти України. Зокрема в Санкт-Петербурзі ...